Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 26f009
Gemeente

Laarbeek ondertekent Convenant Van Gogh Monumenten

Laarbeek - Wethouder Briels maakte afgelopen maandagavond deel uit van de delegatie bestuurders van 9 gemeenten, 7 organisaties en de Provincie Noord-Brabant die in het Noordbrabants Museum het Convenant Van Gogh Monumenten in Brabant ondertekenden.

Met deze ondertekening onderschrijft gemeente Laarbeek het belang van het beschermen van het Van Gogh erfgoed. In Lieshout heeft Molen De Vogelenzang het predicaat Van Gogh Monument gekregen. Gemeente Laarbeek gaat komend jaar in overleg met Van Gogh Brabant en Monumentenhuis Brabant aan het werk om afspraken vast te leggen met belanghebbenden op welke wijze het Van Gogh Monument kan worden behouden voor de toekomst en hoe de bekendheid ervan kan worden versterkt.

Het werk en het leven van Vincent van Gogh heeft een wereldwijde aantrekkingskracht. De Provincie Noord-Brabant ondersteunt de activiteiten van Van Gogh Brabant. Niet alleen om de bekendheid van Van Gogh te stimuleren, maar ook om het waardevolle erfgoed te kunnen behouden voor komende generaties.

Een goede samenwerking met de gemeenten waar de Van Gogh Monumenten zich bevinden, is daarvoor essentieel. Naast Laarbeek ondertekenden ook de gemeenten Nuenen, Eindhoven, Haaren, Tilburg, Breda, Etten-Leur, Moerdijk en Zundert het convenant. In al deze gemeenten bevinden zich een of meerdere Van Gogh Monumenten. Daarnaast werd het Convenant ook ondertekend door instellingen als VisitBrabant, Het Noordbrabants Museum, Monumentenwacht Noord-Brabant, Erfgoed Brabant, Monumentenhuis Brabant en de stuurgroep Van Gogh National Park i.o.

Voor meer informatie over de Van Gogh Monumenten in Brabant, kijk op www.vangoghbrabant.com.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>