Sinterklaas en zijn zwarte pieten hopen op een warm welkom in Lieshout
Sinterklaas en zijn zwarte pieten hopen op een warm welkom in Lieshout

Sinterklaas komt weer naar Lieshout

Algemeen Evenementen

Lieshout - Iedereen heeft er weer een heel jaar op moeten wachten, maar zondag 19 november komt Sinterklaas met zijn pieten weer naar Lieshout toe. De dag daarvoor, 18 november, komt Sinterklaas in Nederland aan, dat wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden. Dan zitten de kinderen van Nederland allemaal weer vol spanning thuis voor de buis.

Voor Sinterklaas en zijn pieten is dat weer een begin van een super drukke tijd, want de Sint moet naar alle kinderen in Nederland. Niet alleen de intochten maar de pakjes moeten ook in de schoen als de kinderen slapen.

Die zaterdagmiddag stuurt de Sint al wat pieten naar Lieshout om mee te komen helpen met de klompenactie, die om 14.00 uur start. Zondag 19 november is het Laarbeekdag voor Sinterklaas, want dan komen ze in Lieshout, Aarle-Rixtel en Mariahout aan. De start wordt die dag gemaakt in Lieshout om 10.45 uur bij de loswal van Bavaria.

De werkgroep hoopt dat alle kinderen van Lieshout Sinterklaas met zijn pieten komen begroeten. Natuurlijk met papa, mama en de rest van de familie. Ze gaan Sinterklaas met zijn pieten in Lieshout weer warm ontvangen met de mooie klanken van de harmonie en natuurlijk zijn de Burgemeester en de wethouder er ook bij om Sinterklaas welkom te heten. Dus zaterdag vanaf 14.00 uur klompenactie en zondagmorgen om 10.45 uur intocht bij de loswal van Bavaria.