Archieffoto Bavaria-veldrit 2016
Archieffoto Bavaria-veldrit 2016 Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

38e Bavaria-veldrit Lieshout

Sportnieuws Evenementen

Lieshout – Voor de 38e keer staat de Bavaria-veldrit op de kalender. De winterse veldritsport in optima forma wordt zondag 19 november verreden. In het gehucht ?'t Hof aan de rand van Lieshout wordt weer een parcours uitgezet met als scherprechter de Duvelsberg, eigenlijk een gat waar men uit moet klauteren.

Alle categorieën van de cyclo-cross komen in Lieshout aan het vertrek. Het spektakel begint dan ook al om 11.00 uur, wanneer de amateurs starten voor hun 40 minuten wedstrijd. Nederlands kampioen Koen Weijers is de grote favoriet. De veteranen (masters) hebben ook 40 minuten wedstrijd en hun start is om 12.00 uur. De vorige geworden Vice-Europesekampioen en oud beroepsrenner Erik Dekker is hier de man. Vervolgens komt de jeugd in actie, de nieuwelingen, hun wedstrijd beslaat 30 minuten en start om 13.00 uur. Dit is de grootste groep met 60 deelnemers. Om 14.00 uur starten de dames, zij hebben ook weer 40 minuten voor de wielen. Twee minuten later (14.02) starten de nieuweling meisjes. Fleur van der Peet is hier de Nationale kampioen.

De hoofdschotel zijn de elite/beloften om 15.00 uur, zij hebben een uur wedstrijd voor de boeg. Een greep uit de favorieten; Jordy Luisman, Eddy van IJzendoorn, Bart Barkhuis, Carlos Schreuder, Tijs van Aert, Koen van Helvoirt en een selectie uit Amerika. In dezelfde tijdspanne starten om 15.02 uur de junioren categorie. Noah Vreeswijk is hier favoriet, Bodi Del Grosso en Dennis van Dijk zijn hier ook kanshebbers. Al bij al ingrediënten om een leuke sportieve dag buiten in de natuur te beleven.