Plein de Kuiperij, een van de vele initiatieven die mede mogelijk zijn gemaakt door Dorpsraad Lieshout
Plein de Kuiperij, een van de vele initiatieven die mede mogelijk zijn gemaakt door Dorpsraad Lieshout

Help Dorpsraad Lieshout aan nieuwe bestuursleden

Algemeen Algemeen

Lieshout – Plein Kuiperij, de zeepkistenrace, het Repair Café, Lieshout Cultinair, Sinterklaas, Koningsdag, social sofa's … Dit is een greep uit de vele activiteiten in Lieshout, die mede – ook met financiële bijdragen - mogelijk zijn gemaakt door het werk van de Dorpsraad. Nu is de dorpsraad op zoek naar mensen met nieuwe, frisse ideeën. Als dit iets voor jou is, meld je dan voor 1 december aan!

Nieuwe mensen gezocht
Het huidige bestuur, bestaande uit Monique Hubrechsen (secretaris), Anne-Marie de Groot (voorzitter) en Roland Maas (penningmeester), windt er geen doekjes om. "Met maar één bestuurslid, namelijk Roland Maas, houdt de dorpsraad op 1 januari op te bestaan. En dat zou ontzettend jammer zijn. Er zijn werkgroepen die -financieel en administratief - aan de dorpsraad gelinkt zijn en dat moet natuurlijk doorgaan. We hopen dat dit artikel helpt om nieuwe mensen te vinden die bestuurslid willen worden", vertelt Monique. "Sociaal bewogen mensen met een brede interesse, die tijd en een actieve inbreng hebben", vult Roland aan. "Qua tijdsinvestering moet je denken aan twee avonden in de maand en daarnaast ben je het klankbord voor de gemeente. En het is natuurlijk hartstikke gezellig om met nieuwe ideeën aan de slag te gaan en zo je bijdrage te leveren aan Lieshout. Bovendien heeft de dorpsraad overal raakvlakken mee", vertelt Anne-Marie.

Leefbaarheidsinitiatieven moeten toch doorgaan?
Elk jaar krijgt de dorpsraad geld van de gemeente dat toegekend wordt aan zogenoemde leefbaarheidsinitiatieven. Kortom: geld voor leuke plannen die de verbondenheid tussen Lieshoutenaren versterkt. "De afgelopen jaren is er al veel gebeurd", vertelt Monique, die vanaf het begin als secretaris betrokken is bij de dorpsraad. "Ik ben echt trots op het Repair Café en de infoschermen in Lieshout. Ook op de gezamenlijke actie met de andere dorpsraden voor een buurtbus en het AED-netwerk, kijk ik met plezier terug."

Maak het verschil in Lieshout
De mensen weten de dorpsraad steeds beter te vinden. Roland vertelt: "Elk jaar is het potje met geld nu op, dat was in het begin anders." Nieuwsgierig? Op de site www.dorpsraad-lieshout.nl vind je veel gerealiseerde projecten van de dorpsraad. Je kunt ook bellen met Roland Maas voor meer informatie op: 06-16405669 of mail: rlpmaas@outlook.com. Of zoals Anne-Marie besluit: "Maak het verschil in Lieshout, kom bij de Dorpsraad!"