Archief: De vorige Ipad-Cursus in het voorjaar van 2017
Archief: De vorige Ipad-Cursus in het voorjaar van 2017

Activiteiten bij Zorg om het Dorp Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - In de november-maand zijn nog diverse activiteiten in Mariahout, waaronder het Ipad-vragenuurtje, de intocht van Sinterklaas en de Alleengaanden activiteit.

Ipad-vragenuurtje
Op woensdag 15 november is de nieuwe cyclus van het 'Ipad-vragenuurtje' gestart. De volgende bijeenkomsten zijn op 29 november en op 13 december in het dorpsservicecentrum (Buurthuis Mariahout). De cursus wordt gegeven door Riny van Asten. Naast de uitleg van enkele functies op de Ipad en het uitproberen ervan, worden er ook vragen en antwoorden van de cursisten uitgewisseld. De woensdagmiddagen starten om 13.30 uur. Er is nog een enkele plek vrij. U dient wel een eigen Ipad mee te brengen. Opgeven kan bij Ger Aarts: ger.aarts@gmail.com of telefonisch 0499 421496. Ook is het mogelijk aan te melden via secreatariaat@zorgomhetdorp.nl.

Intocht Sinterklaas
Op zondag 19 november is de intocht van Sinterklaas in Mariahout. Dit jaar is het tijdstip iets vroeger dan andere jaren. Sinterklaas en zijn pieten vertrekken om 12.30 uur vanaf het Buurthuis voor een rondtocht door de straten van Mariahout. Harmonie St. Caecilia begeleid de Sint hierbij. Na zijn rondtoer is de goedheiligman voor de kinderen tot en met groep 5 in de grote zaal van het Buurthuis aanwezig.

De kinderen van groep 6 tot en met groep 8 zijn welkom in de kleine zaal van het Buurthuis voor de Sinterklaasbingo. Hier zijn leuke prijzen te winnen zijn.

Zorg om het Dorp wenst haar werkgroep 'Sinterklaas' bestaande uit Miriam Berkvens, Gerda Sanders, Haike Aarts, Mandy Heesakkers en Christel Vereijken veel succes met de organisatie. En natuurlijke ook de Sint en zijn pieten veel sterkte tijdens deze drukke tijd.

Alleengaanden activiteit
Op zondag 26 november wordt er wederom een gezellige middag in het Buurthuis georganiseerd. Men kan er kaarten, biljarten, sjoelen of gewoon lekker buurten. Dus ook voor alleengaande heren is het zeker de moeite waard. Voor gebak, hapjes en drankjes wordt gezorgd. Kosten €7,50. Iedereen is welkom van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Aanmelden, liefst per mail, kan bij: Lies Berkvens, tel. 0499-421351. Mail: emberkvens@onsbrabantnet.nl; Gerda van den Heuvel, tel. 06-14437369 of mail: gerdinia@hotmail.com; Marietje van der Linden 0499-421654. Mail: m.vanderlinden@onsbrabantnet.nl.

Omdat er onkosten worden gemaakt gaat de organisatie er van uit dat bij late afzeggingen het bedrag wordt betaald.