Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Prinsbekendmaking Teugelders van Ganzendonck

Algemeen Carnaval

Beek en Donk - De prinsbekendmaking van de Teugelders van Ganzendonck vindt op zaterdag 18 november plaats. De aanvang is 20.30 uur. Op deze avond wordt eerst afscheid genomen van Prins Luuk XLV (Jimmy van der Leemputten), Prinses Lisa van Vijfeijken en Adjudant Elwin Swinkels. Luuk XLV wordt hierna in Prinsengarde opgenomen als hij de 'proeve van bekwaamheid' succesvol afrondt.

Om 22.11 uur maakt de Boerencommissie bekend wie het nieuwe Boerenpaar gaat vormen. Daarna is het de beurt aan de Familie Van Puffelen om de opbrengst van hun schilderijen officieel aan de Club van 100 te overhandigen. Om 22.30 uur wordt de bieding op de achterpagina van carnavalskrant 'Den Teugelder' gesloten. En dan wordt het aftellen naar de klok van 23.11 uur. Want dan wordt Prins Luuk XLVI van Ganzendonck met zijn Adjudant bekendgemaakt. Alle aanwijzingen op een rij met de aanvulling van de laatste 2 aanwijzingen. 1.Deze Luuk blijft een kartrekker. 2. Hij houdt van doorgaan. 3. Geniet van het luxe wonen. 4. Met iedere carnaval is het mis. 5. De brug staat vaak open. 6. Hij houdt van een goede band. 7. Service gericht. 8. Om bij de les te blijven….. 9. Zo vader zo zoon. 10. Wie de schoen past, trekke hem aan. 11. Houdt van donker bier. Volgens een goed oud Ganzendoncks gebruik wordt er tot slot een gezellig feestje gevierd.

Op zondagmiddag 19 november wordt Prins Luuk XLVI met zijn compleet Gekleed Gevolg om 13.00 uur in café Thuis verwacht. Daar maakt de Jeugdcommissie bekend wie er in het nieuwe carnavalsseizoen Jeugdprins, Jeugdprinses en lid van de Jeugdraad van 11 wordt.