Vol programma voor KBO Lieshout

Algemeen Senioren

Lieshout - Seniorenvereniging/KBO Lieshout probeert altijd een interessant en gezellig programma voor haar leden in elkaar te zetten. Maar het is niet alleen gezelligheid wat de klok slaat.

Ook de belangenbehartiging van de senioren heeft hoge prioriteit. Zoals ten aanzien van het pensioenstelsel. Dat stelsel staat onder grote druk. Er wordt ons een zwart beeld voorgeschoteld van de toekomst van dit stelsel. Het nieuwe kabinet wil radicale veranderingen doorvoeren. Vandaar dat KBO Brabant met een aantal andere organisaties een manifest heeft opgesteld voor het behoud van ons pensioenstelsel. Veranderingen kunnen volgens deze organisaties ook binnen het huidige stelsel verwezenlijkt worden. Zie www.red-ons-pensioenstelsel.nl.

Samen Uit Eten
Eethuis De Reiger in Zijtaart is op donderdagavond 23 november de bestemming van deelnemers aan Samen Uit Eten. Deze activiteit mag altijd rekenen op grote deelname. Voor 20 euro biedt het eethuis een driegangenmenu aan, met keuze uit verschillende gerechten. Een consumptie is inbegrepen. De Reiger verwacht de gasten om 18.00 uur. Bent u alleenstaand? Hebt u geen vervoer? Laat het weten bij de Inloop. U bent van harte welkom om mee te gaan.

Super kienavond
Op vrijdagavond 1 december houdt KBO Lieshout een super kienavond ter gelegenheid van Sinterklaas. Er zijn levensmiddelentassen, koffiepakketten en geldprijzen te winnen. Dus, schuif gezellig aan in de grote zaal van het Dorpshuis. De zaal ia al om 19.00 uur open en het kienen begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom.

Lezing kunstgeschiedenis
De tweede lezing kunstgeschiedenis is op maandagavond 4 december. Mevrouw Ine Pels laat de belangstellenden vanavond kennis maken met Paul Cézanne. Deze Franse schilder wordt beschouwd als grondlegger van de moderne kunst. Locatie Dorpshuis Lieshout, aanvang 20.00 uur.

Filmcyclus
De tiende filmcyclus van de vier Laarbeekse KBO verenigingen loopt teneinde. De laatste film is op dinsdag 5 december in het Dorpshuis van Lieshout. De film van deze middag is 'Ida'. De Poolse regisseur won er diverse prijzen mee, waaronder een Oscar voor beste buitenlandse film. In 1962 ontdekt een jonge non in Polen dat zij van joodse afkomst is. Ze gaat op zoek naar haar verleden en wordt geconfronteerd met het afschuwelijke verhaal over de nazitijd. Plotseling staat zij voor de moeilijke keuze, haar gelofte afleggen of een nieuwe weg inslaan. Filosoof Philip Verdult geeft een inleiding en houdt een nabespreking. Aanvang 13.30 uur. Een kaartje kost 7 euro. Koffie of thee inbegrepen.

Voor informatie of aanmelding kunt u elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur terecht bij de Inloop in het Dorpshuis. Kom eens langs, drink een kop koffie of thee mee en maak kennis met een actieve en moderne seniorenvereniging.