Genomineerden voor 'Ondernemer van het Jaar'
Genomineerden voor 'Ondernemer van het Jaar'

Genomineerde 'Starters' en 'Ondernemers' beleven energieke avond

Algemeen Algemeen

Gemert/Laarbeek – Voor het eerst in de geschiedenis van de 'Ondernemer van het Jaar-verkiezing Peel Noord' werden de 16 genomineerde 'Starters' gekoppeld aan de 16 genomineerde 'Ondernemers'. De 'Ondernemer' ging de 'Starter' coachen met het oplossen van een persoonlijke onderzoeksvraag. Het resultaat? Een energieke, innovatieve netwerkavond bij het Commanderij College in Gemert donderdag 9 november.

Traject
De 'Ondernemers' en de 'Starters' volgen separaat van elkaar een traject. In mei kregen de ondernemers te horen dat ze genomineerd zijn voor deze verkiezing. Middels diverse bijeenkomsten leren de genomineerden elkaar beter kennen en doen zij kennis op. De commissies van de 'Starters' en 'Ondernemers' krijgen zo steeds een beter beeld van de genomineerden. Het traject loopt bijna 1 jaar. Medio februari wordt bekend welke 3 'Ondernemers' en welke 3 'Starters' de finalisten zijn.

Koppeling
Donderdag vond voor beide trajecten de vierde bijeenkomst plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van deze verkiezing werden de twee groepen aan elkaar gekoppeld. Eerder in het traject stelde de 'Starters' hun onderzoeksvraag op. Onder de 'Ondernemers' werden de vragen verdeeld. Zes weken lang hadden de 'Starters' en 'Ondernemers' de tijd om met elkaar contact op te nemen en de onderzoeksvraag uit te werken. Vragen als 'Hoe houd ik de focus op ondernemen?', 'Hoe kan ik mijn onderneming opschalen?' en 'Hoe kan ik mijn concept franchisen?', kwamen voorbij. Middels een vormvrije presentatie werden de 'Starters' geanalyseerd op hoe zij de feedback van de 'Ondernemers' op hebben gepikt en de 'Ondernemers' op hoe zij de 'Starters' hebben gecoacht.

De avond leverde niet alleen nuttige oplossingen op de onderzoeksvragen op, er werd volop meegedacht met elkaars presentaties, er werd genetwerkt en er werden tal van ideeën opgedaan. Kortom: een onvergetelijke, leerzame avond.

Verkiezingsavond
Voor beide trajecten staat nog één bijeenkomst gepland in januari. Dit is de laatste bijeenkomst met alle genomineerden. Nadat in februari de drie finalisten bekend zijn, volgt op zaterdag 24 maart 2018 de grote verkiezingsavond. Dit belooft een geweldige avond voor ondernemend Laarbeek en Gemert/Bakel te worden in uitgaanscentrum Time Out. Op korte termijn gaat de kaartverkoop van start. Houd hiervoor de website in de gaten: www.ovhj.nl.