Het bestuur van de Vrouwenbeweging Beek en Donk
Het bestuur van de Vrouwenbeweging Beek en Donk Foto: A.J. van Osch

Vrouwenbeweging Beek en Donk viert 70-jarig bestaan

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Veel is er sinds 25 nov. 1947 veranderd, andere dingen zijn hetzelfde gebleven. Bij de oprichting 70 jaar geleden had de Vrouwenbeweging een andere naam, nl: K.A.V. (Katholieke Arbeiders Vrouwen.) Die was bedoeld voor de vrouwen van de fabrieksarbeiders in Beek en Donk, waar toen veel industrie was.

In 1980 maakte de organisatie zich los van de (veel te dure) overkoepelende Brabantse Bond en ging zelfstandig verder onder de vlag van 'Vrouwenbeweging Beek en Donk'.

De doelstelling is nog steeds om maandelijks bijeenkomsten te organiseren, voor voorlichting, voeding, gezondheidszorg, inbraakpreventie, modeshows, excursies, een jaarlijkse dagtocht, rouwverwerking, ontspanning en meegaan met de tijd. De vereniging telt momenteel 110 leden met een bestuur van 9 dames en Pastor J. Engels die hun bijstaat bij de Moederdagviering, Bedevaart naar Handel en de Kerstviering. Met de Kerstviering organiseert de Vrouwenbeweging al ruim 30 jaar een speciale actie voor eenzame en minderbedeelde dorpsgenoten. De leden brengen dan een gave mee voor onder de Kerstboom, waar het bestuur daags daarna ongeveer 30 pakketten van maakt en meteen bezorgt bij hen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Zaterdag 25 november is er een feestdag voor alle leden van de Vrouwenbeweging in zaal 't Huukske om 15.00 uur. De middag begint met een optreden van zangeres Simone Slegers uit Boekel. Daarna volgt een diner.