Afbeelding

Heesakkers overrompelt Lindeboom

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Door een nette 5-1 overwinning van Heesakkers Administratie & Advieskantoor op Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs weten beide ploegen elkaar nu op een gedeelde 2e plek in de rangschikking van de A-klasse.

Lindeboom, tot donderdagavond nog de ploeg die Heesakkers achter zich wist te houden, kende een puike start door een doelpunt van F. Kohlen in de 6e minuut. Heesakkers wist deze schade snel te herstellen en liep in het half uur wat ze nog restten uit naar een comfortabele 5-1 overwinning. D. Pirron en I. Cherif waren beide productief met twee treffers.

De koppositie van Café-Zaal de Tapperij kende door de nederlaag van Lindeboom een uitbreidingskans deze avond en die pakte De Tapperij dan ook met beide handen aan, waarbij wel gezegd moet worden dat Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt het ze wel erg lastig wist te maken. Sevenmiles was een taaie opponent voor De Tapperij. Ze wilden maar niet opgeven en bleven maar langszij komen tot ze zelfs, via een 3e doelpunt van de voet van M. van der Heijden, op een 4-3 voorsprong wisten te komen. De Tapperij wist even niet wat te doen, maar kon het alsnog rechttrekken. Lange tijd leek dit de puntendeling te betekenen totdat C. van den Bogaard op ¾ minuut van het einde de trekker dodelijk overhaalde en zo De Tapperij alsnog aan 3 punten hielp.

Hurkmans Plaatwerk BV blijft fier aan kop in de B-klasse. Café Thuis kon daar geen verandering in aanbrengen getuige ook de uitslag van maar liefst 12-1 in het voordeel van Hurkmans. Er viel geen enkel deukje in Hurkmans' pakje boter te schoppen. J. van der Leemputten was in dit duel ongrijpbaar en kon maar liefst vijfmaal zijn lange armen de lucht in stuwen. Het gat met de nummer 2 bleef daardoor voordelig op 5 punten, ware het niet dat het doelsaldo wel erg in het voordeel van Hurkmans gaat uitpakken. Café Thuis daarentegen heeft er inmiddels al 51 uit het netje moeten vissen.

Vissen was het ook voor BrabantTent, achter het net helaas. In het 2e seizoensonderonsje met Meulensteen/ van Lieshout was het ditmaal de beurt aan Meulensteen om de overwinningspunten in de tas te steken. Daarmee consolideerde het de 2e plek in de rangschikking. BrabantTent zou bij een zege goede zaken hebben gedaan richting de subtop, maar moet nu helaas in de wachtrij plaatsnemen. J. van der Putten, het hele seizoen al belangrijk voor Meulensteen, kende een wervelend optreden waarbij hij de hele productie in Meulensteens voordeel op z'n naam zette. Einduitslag: 4-2.

FC van de Burgt herstelde zichzelf van de smadelijke nederlaag van een week geleden. FC Avondrood kon tegenspartelen wat het wilde, vandaag liet FC van de Burgt het niet nog eens gebeuren dat ze zichzelf fopten. J. Lamaizi kon goals maken wat hij wilde (tweemaal vandaag), FC Avondrood moest toch haar meerdere erkennen in de café-boys. Een verdienstelijke zege van 6-2 en de aansluiting met de nummer 2 waren de beloningen die mee naar de sportkantine konden.