BCL-M1/Bavaria met Corine Holweg, Karin van den Biggelaar, Walter van Leuken, Richard Essers en Stan van Vijfeijken
BCL-M1/Bavaria met Corine Holweg, Karin van den Biggelaar, Walter van Leuken, Richard Essers en Stan van Vijfeijken

Midweekteam Badminton Club Lieshout start wisselend

Sportnieuws Sport

Lieshout - In de vierde klasse (poule twee) van de midweekcompetitie heeft het eerste midweekteam van Badminton Club Lieshout een wisselende start gehad. Uit, tegen het sterke BC Oirschot werd nipt, met 5-3, verloren en uit tegen het tweede midweekteam van BC Drunen werd gelijk gespeeld (4-4). Door deze uitslagen staat het team voorlopig op een vierde plaats van de rangschikking in deze klasse.

BC Oirschot-M1 - BCL-M1/Bavaria: 5-3
Het verschil in de uitwedstrijd tussen de Lieshoutse en Oirschotse midweek-badmintonners werd meteen in het begin van de partij gemaakt. Beide dubbelpartijen, zowel bij de heren als bij de dames werden door de Oirschotse badmintonners binnen gehaald, waardoor er meteen een 2-0 achterstand op de borden stond, die uiteindelijk niet meer ingelopen kon worden. De andere wedstrijdonderdelen gingen immers volledig gelijk op. Bij de singlepartijen wonnen Walter van Leuken (als tweede heer) en Karin van den Biggelaar (als tweede dame) hun partij. Daar tegenover stond een verlies van Richard Essers (als eerste heer) en Corine Holweg (als eerste dame). Bij de afsluitende mixpartijen was het niet anders. Opnieuw wonnen Walter van Leuken en Karin van den Biggelaar, nu samen als mixkoppel, en verloren Richard Essers en Corine Holweg hun mixpartij. Door deze uitslagen kwam uiteindelijk 5-3 op de borden te staan en moet BCL-M1/Bavaria dus uit een verliespositie zich in deze competitie verder naar boven zien te werken.

BC Drunen-M2 – BCL-M1/Bavaria: 4-4
De uitwedstrijd tegen BC Drunen heeft de Lieshoutse badmintonners niet de gewenste winst opgeleverd. Na een leuke badmintonavond in een kleine, maar wel sfeervolle en te warme sporthal werden de punten eerlijk gedeeld. Die deling was in alle spel-onderdelen terug te zien. In de dubbelpartijen werd de heren-dubbelpartij afgestaan: daar stond het binnenhalen van de damesdubbelpartij (in drie sets) tegenover. Ook in de singlepartijen was er sprake van evenwicht. Stan van Vijfeijken won, na een zeer spannende partij met miniem verschil (22-24, 18-21) van Ron Leijser. Corine Holweg verloor, met nóg kleiner verschil (22-20 in de derde set) de marathonpartij van Inne Buurmijn. Karin van den Biggelaar won haar singlepartij met 20-22 en 13-21 en daar stond weer de verliespartij van Richard Essers tegen over. Ook in de afsluitende mixpartijen was er sprake van evenwicht. Stan van Vijfeijken en Karin van den Biggelaar vochten zich terug in een bijna-verloren-partij en sleepten met 19-21 in de derde, toegevoegde set, alsnog de winst binnen. Richard Essers en Corine Holweg maakten het ook spannend, maar konden uiteindelijk niet winnen. Hierdoor gingen er dus vier punten mee in de tas naar Lieshout en neemt BCL-M1/Bavaria voorlopig een vierde plaats in op de ranglijst.

Programma
Zaterdag, 2 december, 09:30 uur: BC Shot-U15/3 - BCL-U15/Totaal Service Laarbeek
BCL-H1/BouwCenter Swinkels is komend weekend vrij. Zij spelen op 10 december hun volgende wedstrijd.