Informatieavond over onderzoek naar aardwarmte

Algemeen Natuur

Laarbeek - In december voert Geothermie Brabant B.V. 'vibro seismisch onderzoek' uit in de gemeente Laarbeek. Dit gebeurt met drie vrachtwagens, die met behulp van trillingen de onderliggende grondlagen in beeld brengen. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wil Geothermie Brabant B.V. inzicht krijgen in de opbouw van de diepere ondergrond.

Op basis van deze informatie kan een schatting worden gemaakt van de aanwezigheid en de omvang van potentiële mogelijkheden voor geothermie, ook wel aardwarmte genoemd. Geothermie is een van de manieren om het energieverbruik in Nederland te verduurzamen. Bij geothermie wordt gebruik gemaakt van de aanwezige warmte in de diepere bodemlagen.

Het onderzoek in dit deel van Oost Brabant wordt uitgevoerd op wegen binnen de gemeente Laarbeek, Gemert-Bakel en Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Informatieavond
Geothermie Brabant B.V. organiseert een informatieavond waarin uitleg wordt gegeven over geothermie, het seismisch onderzoek en de organisatie Geothermie Brabant B.V.

Deze avond wordt gehouden op donderdag 30 november in het Dorpshuis Lieshout, Grotenhof 2. Aanvang 19.30 uur, aanmelding is niet nodig. Er wordt een presentatie gehouden en aansluitend heeft u gelegenheid om vragen te stellen.

Mocht u vooraf informatie willen inzien dan kunt u terecht op www.geothermiebrabant.nl. Heeft u voor 30 november al een vraag? Stuurt u dan een e-mail naar info@geothermiebrabant.nl.