Afbeelding

Jeugdhoogheden CV de Raopers

Algemeen Carnaval

Lieshout - De jeugdhoogheden en de raadsleden van CV de Raopers zijn zaterdag 11 november bekend geworden. Anders dan de grote prins worden de jeugdhoogheden pas op de avond zelf middels loting gekozen.

De jeugd heeft vooraf aangegeven welke rol ze wilden hebben: Prins, prinses, adjudant, hofdame, nar of gezellig deelnemen in de jeugdraad. Dit jaar was het ook weer heel spannend. Veel kinderen zagen het wel zitten om prins of prinses worden.

In totaal hebben 24 kinderen zich voorgesteld aan de zaal en vervolgens hun naam in de bak voor bijvoorbeeld prins of prinses gedaan. Na een spannende vragenronde, waarbij steeds iemand uit de zaal met het juiste antwoord een naam mocht grabbelen uit de bak, werden uiteindelijk de namen genoemd van de nieuwe jeugdhoogheden.

Dit jaar viert Raopersgat het jeugdcarnaval met hun Jeugdprins Siebren Blank, Prinses Maud Janssen, Adjudant Ruben Hagedoorn, Hofdame Dana Smits en Nar Tein van Overbeek. En natuurlijk met een hele gezellige en enthousiaste jeugdraad.

Het wordt weer een spetterend carnaval met dit jaar als thema: 'Mi de jeugd aan het roer gaon de voetjes van de vloer'.