Burgemeester Frank van der Meijden
Burgemeester Frank van der Meijden Foto: Joost Duppen

Frank van der Meijden nieuwe voorzitter Bizob

Algemeen Algemeen

Oirschot/Laarbeek – Alfred Veltman heeft maandag 20 november het voorzitterschap van Bizob (Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant) overgedragen aan Frank van der Meijden. Van der Meijden is burgemeester van de gemeente Laarbeek.

Bizob
De stichting Bizob is één van de eerste gemeentelijke inkoopbureaus van Nederland. De werkwijze van deze stichting heeft inmiddels op veel plaatsen in Nederland navolging gekregen. Bizob is actief voor 25 Brabantse gemeenten en publieke instellingen, waaronder de Veiligheidsregio en de Omgevingsdienst Brabant Zuidoost (ODZOB). Bij Bizob werken 40 professionals, voor wie inkopen en aanbesteden een vak is.

Afscheid
Alfred Veltman is vanaf de oprichting van Bizob, 14 jaar geleden, voorzitter geweest. Hij heeft deze functie met veel enthousiasme en daadkracht vervuld. Veltman beëindigt zijn bestuurlijke carrière vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Veltman is bijna 18 jaar burgemeester van Someren geweest.

Nieuwe voorzitter
De nieuwe voorzitter Frank van der Meijden is burgemeester van Laarbeek en lid van het bestuur van Bizob. Hij is unaniem gekozen door het bestuur als opvolger van Veltman. Van der Meijden start zijn voorzitterschap op 20 november.