René Brouwers zorgde voor de 0-2

Sparta'25 wint topper tegen Volkel

Beek en Donk - Sparta'25 boekte zondag 19 november een degelijke 0-2 overwinning uit bij Volkel, voor de wedstrijd nog koploper. Voor Volkel stond zondag de eerste periode op het spel. Bij winst was deze voor de Volkelnaren, maar Volkel moest echter de 2e nederlaag van dit seizoen slikken. De periode gaat door het verlies naar de nieuwe koploper DAW uit Schaijk. Sparta'25 bezet een keurige derde plaats met 2 punten minder dan de koploper.

Volkel en Sparta'25 begonnen deze wedstrijd na 1 minuut stilte na het overlijden van Sparta'25 erelid Generaal Hennie Donkers.

De groen-witten waren niet naar Volkel gekomen om de punten in Volkel te laten. Geen moment in de wedstrijd liet Sparta het idee aan Volkel dat ze in de wolken konden komen deze dag. Een feller Sparta'25 -dat bijna elke 2e bal opeiste- liet Volkel niet in haar spel komen. Toch kreeg Volkel 2 opgelegde 100% kansen, maar doelpunten werden door uitstekend keeperswerk voorkomen. En zoals de voetbalwet zegt, 'als je zelf niet scoort gaat ie er aan de andere kant wel in'. De terechte 0-1 werd dan ook gemaakt door de zéér snelle, pas 17-jarige Jeremy Raaijmakers. Een talent waar Sparta'25 nog véél plezier aan gaat beleven. Met deze 0-1 werd dan ook de kleedkamer opgezocht voor de thee.

In de 2e helft bleef Sparta'25 makkelijk overeind ondanks het stormachtige veld. Volkel probeerde het wel, maar kon geen vuist maken tegen het op alle fronten beter verzorgde en technischere spel van Sparta'25. Het was de keeper van Volkel die door onvoorzichtig uitverdedigen de bal in de voeten schoof bij René Brouwers. Rene twijfelde geen moment en ramde hard de 0-2 tegen de touwen aan. Dit was tevens ook de eindstand.

Door de overwinning blijft het team van Willem Aarts meedoen om de bovenste plaatsen in de derde klasse D. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Nooit Gedacht uit Geffen op het programma.