Afbeelding

Overleg Werkgroep Verkeer Aarle-Rixtel met gemeente

Algemeen Verkeer

Aarle-Rixtel – Werkgroep Verkeer Aarle-Rixtel, onder­deel van het Dorpsplatform Aarle-Rixtel, heeft op woensdag 29 november een overleg met de gemeente. Een belangrijk punt is het thema 'te hard rijden'. De bijeenkomst is in De Dreef en begint om 20.00 uur.

Ongeveer 3 weken geleden hebben de 23 aanwezigen in het vooroverleg het thema 'te hard rijden' besproken. Zowel een aantal 'blackspots' als mogelijke oplossingen zijn de revue gepasseerd. Vervolgens hebben een paar aanwezigen zich opgeworpen de problematiek en mogelijke oplossingen op papier te zetten. Dit kan dan in het komend overleg een leidraad voor de discussie zijn. De werkgroep wil samen met gemeente en politie tot een aanpak komen om de grootste ergernis: 'te hard rijden' te lijf te gaan. Daarnaast is het actieschema (de lijst met openstaande punten) doorgesproken. Het aantal openstaande punten is nu 30.

In de bijeenkomst van 29 november wordt het actieschema met de gemeente (en evt. de politie) doorgenomen. Er wordt bekeken hoe deze knelpunten kunnen worden aangepakt. Ook komt de rol van inwoners ter sprake. Want verkeersveiligheid en leefbaarheid zijn zaken waar de inwoners aan moeten werken.

Wilt u weten welke punten er op de lijst staan vraag dan via info@dorpsplatform.nl het verslag van het vooroverleg aan. Naar dit email-adres kunt u ook nieuwe punten aangaande verkeers­situaties sturen. En als u interesse heeft om mee te praten over dit soort zaken laat dan van u horen of kom naar de bijeenkomst van de Werkgroep Verkeer Aarle-Rixtel.