De Laarbeekse band Nouveau Vélo
De Laarbeekse band Nouveau Vélo

Nouveau Vélo op tournee met de band Moss

Algemeen Muziek

Laarbeek – Nouveau Vélo, de band met Laarbeekse wortels, maakte in november een rondgang langs verschillende poptempels in het land. Ze deden dit samen met de band Moss, ook afkomstig uit de stal van het Nederlandse label Excelsior Recordings. Na negen gezamenlijke shows komt Nouveau Vélo op vrijdag 27 januari naar de Effenaar. Op die thuiswedstrijd verheugen de jongens zich nu al.

Vier muzikale jongens van 'De Knip'
Toenmalige Dr.-Knippenbergscholieren Bart Haverkort en Rolf Hupkes uit Beek en Donk richtten rond de eeuwwisseling samen met Niek Leenders uit Mariahout en Twan Welten uit Helmond een coverband op. "Echt goed spelen konden we niet", vertelt Bart. "Het was gewoon leuk om te doen." De jongens leerden van elkaar en na verloop van tijd en het beleven van vele avonturen gingen ze zich op het maken van eigen muziek richten. "Het was vaak een kwestie van gewoon doorgaan en er energie in blijven stoppen", zegt Bart. De band groeide, nam meerdere platen op, vergaarde fans en speelde meermaals het land rond. De gitaarpop van de band klonk op vele festivals, en was te zien op tv (De Wereld Draait door). Vorig jaar tekende de band bij Excelsior, een gerenommeerd muzieklabel dat muziek van o.a. Spinvis en Tim Knol uitbrengt. Er was dat jaar ook een wisseling op het podium: op Roekenrock in het Openluchttheater speelde Twan zijn laatste show. Hajo de Reijger nam vanaf toen plaats achter de drums.

Optreden met 'Moss' en de homecomingshow
Door hun platenlabel is Nouveau Vélo aan de Amsterdamse 'Moss' gekoppeld. "We zitten bij hetzelfde label en vullen elkaar goed aan, onze stijlen passen bij elkaar", vertelt Bart, "maar de tournee is al bijna voorbij." Samen speelden de bands een negental avonden samen. Het bracht de jongens van Haarlem tot Heerlen, en van Sneek tot Leiden. Nouveau Vélo verzorgde het voorprogramma, Moss was de hoofdact. Moss trekt landelijk een aardig groot publiek, en naast bezoekers die Nouveau Vélo al kenden konden ook vele mensen kennismaken met de muziek van de Laarbekenaren.

De muzikanten van Nouveau Vélo kijken nu uit naar het optreden op 27 januari in de Kleine Zaal van de Effenaar te Eindhoven. "Een echt homecoming-concert", vertelt Bart. "Iedereen is wederom welkom." Op de avond spelen zes acts, allen geselecteerd door Nouveau Vélo zelf. Afgelopen zomer stond de band tijdens Roekenrock in het Openluchttheater in Mariahout 'op de planken'. Het was daar een intiem feestje met veel familie en vrienden. Hopelijk wordt het bij 'De Effenaar' weer zo'n feest.