Jos Kluijtmans is al vele jaren (een van) de drijvende kracht(en) van BCL-M2/SportPoint Gemert
Jos Kluijtmans is al vele jaren (een van) de drijvende kracht(en) van BCL-M2/SportPoint Gemert

Midweekteam Badminton Club Lieshout start met verlies

Sportnieuws Sport

Lieshout - In de vijfde klasse (poule twee) van de Brabantse midweekcompetitie is het tweede midweekteam van Badminton Club Lieshout gestart met een kleine verliespartij. Uit in Oosterhout, tegen het vierde midweekteam van BCO, werd het team op een nipte 5-3 nederlaag getrakteerd. Door drie van de vier singlepartijen te verliezen werd gelijkspel uiteindelijk uit handen gegeven.

BCO-M4 - BCL-M2/SportPoint Gemert: 5-3
De eerste wedstrijd van het seizoen 2017/2018 is voor BCL-M2/SportPoint Gemert op een kleine verliespartij uitgelopen. Gelukkig kon het verlies echter wel beperkt blijven, waardoor het team niet meteen op grote achterstand is gezet en nog volop voor de hoofdprijzen kan meespelen. In de startende "dubbelpartijen" ging het nog prima. Jos Kluijtmans en Martijn Junggeburth speelden een prima heren-dubbelpartij en wonnen na drie sets met 21-15, 17-21 en 14-21. Op het naastgelegen veld streden Ida van de Lockant en Ingrid Bergé gelijktijdig in de dames-dubbelpartij. Ook zij bereikten een beslissende derde set, die helaas met 21-18 verloren ging.

Ook de afsluitende dubbelpartijen werden eerlijk gedeeld. Het eerste mix-duo Ida van de Lockant en Martijn Junggeburth verloren hun partij in twee sets (21-14 en 21-19). Het tweede mix-duo, Ingrid Bergé en Jos Kluijtmans, deden het beter: zij wonnen met 18-21 en 15-21 in twee sets. Het uiteindelijke verschil werd dus gemaakt in de tussenliggende singlepartijen. In die singlepartijen kon alleen tweede dame Ingrid Bergé winnen. Zij won met "twee keer 18-21". Tweede heer Jos Kluijtmans kwam niet zo ver. Hij verloor met 21-17 en 21-14. Ook eerste heer Martijn Junggeburth had het (te) moeilijk. Met 21-16 en 21-15 moest hij in Midas Quist zijn meerdere erkennen: dat moest Ida van de Lockant ook. Als eerste dame kon zij niet op tegen de Oosterhoutse Marijke Brooijmans en na twee sets (21-13, 21-10) kon Ida haar racket weer opbergen.

Door de kleine verliespartij begint BCL-M2/SportPoint Gemert op de onderste plaats in de tweede afdeling van de vijfde klasse. Een plaats die echter (alleen én) volop uitkijk naar boven biedt. Als het team daar wil komen zullen de komende wedstrijden echter wél gewonnen moeten worden.

Programma
Zat. 2 dec. 09:30 uur: BC Shot-U15/3 - BCL-U15/Totaal Service Laarbeek
Wo. 6 dec. 20:00 uur: BCL-M1/Bavaria – BC Goirle-M1

Vaandelteam BCL-H1/BouwCenter Swinkels is komend weekend vrij. Zij spelen op 10 december hun volgende wedstrijd.