ASV'33 JO11-3 viert het kampioenschap

ASV'33 JO11-3 kampioen na thriller

Aarle-Rixtel - Na alles gewonnen te hebben in de competitie volgde zaterdag 25 november op Sportpark de Hut de wedstrijd van het seizoen tot nu toe voor ASV'33 JO11-3 tegen de nummer 2 in de poule, Stiphout Vooruit. Een geduchte tegenstander, waar in de beker pas na penalty's van werd gewonnen.

De spanning was aan het begin van de wedstrijd voelbaar bij zowel de spelers als bij het massaal opgekomen publiek. De beginfase ging redelijk gelijk op en er waren over en weer kansen. Stiphout sloeg als eerste toe door na een mooie aanval goed af te ronden. ASV kon aan de bak. Dat deden ze met veel energie en halverwege de eerste helft werd de stand weer gelijk, 1-1. Uiteindelijk ging echter Stiphout met een 1-2 voorsprong de rust in.

De jongens lieten het hoofd niet hangen en wisten wat ze te doen stond, 2x scoren en achterin alles dicht houden, om zo het kampioenschap in Aarle te kunnen vieren. Vol energie, met misschien niet altijd het beste voetbal maar wel een enorme hoeveelheid energie, bleef ASV gaan. Dat resulteerde halverwege de 2de helft in de gelijkmaker, 2-2. Goed gewerkt, maar bij gelijkspel was het kampioenschap nog niet zeker, om zeker te zijn moest er gewonnen worden. Met die boodschap werd er in het laatste deel van de wedstrijd misschien nog wel harder gewerkt, gesleurd, gerend en geschoten. Dat resulteerde uiteindelijk 5 minuten voor tijd in een 3-2 voorsprong! Wat volgde was nog 5 minuten billenknijpen, voor de spelers, trainers en supporters. Na nog een keer bibberen bij een corner van Stiphout in de laatste minuut zorgde het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter voor een ware ontlading. Ongeslagen kampioen, 8 gespeeld, 24 punten. Wat een prestatie! En wat een wedstrijd om kampioen in te worden. Een wedstrijd van 2 topteams uit de competitie die in deze wedstrijd hebben laten zien wat ze kunnen. Dat maakt het kampioenschap extra mooi. Volgende week nog een wedstrijd en dan kan de winterstop beginnen met een super goed gevoel.