vv Mariahout JO13-2
vv Mariahout JO13-2

Mariahout JO13-2 kroont zich tot kampioen

Sportnieuws Sport

Mariahout - Voor de jongens en meiden van Mariahout JO13-2, gesponsord door Brabant Tent, stond zaterdag 25 november de thuiswedstrijd tegen Avanti uit Schijndel op het programma. Een belangrijke wedstrijd want het kampioenschap kon worden behaald.

De spelers waanden zich een week daarvoor al kampioen aangezien zelf werd gewonnen van de naaste belager in de competitie en een ander team tegen de verwachtingen in punten had verspeeld. Met de afspraak dat het kampioenschap de week erop officieel zou worden gevierd werden de spelers de zondagochtend erna onaangenaam verrast met de mededeling dat de uitslagen niet correct waren doorgegeven.

Op de vroege zaterdagochtend stonden alle spelers en speelsters dan ook extra gespannen op het voetbalveld om aan alle onzekerheden een einde te maken en het kampioenschap op eigen kracht veilig te stellen. Er werd met veel passie en inzet gestreden en bij de rust was eigenlijk al duidelijk dat het ging lukken: 4-0.

Na de nodige tactische omzettingen en wissels was de honger naar meer goals nog lang niet gestild. Uiteindelijk werd de eindstand op 9-0 bepaald en konden de festiviteiten los barsten! Het in groten getale opgekomen publiek had tijdens de wedstrijd al flink van zich laten horen en kon na het eindsignaal helemaal los gaan om spelers en speelsters te feliciteren. Na de nodige champagnedouches, een woordje van de jeugdvoorzitter en tientallen fotomomenten werd het feestje nog voortgezet in de kleedlokalen en uiteindelijk in de kantine.

Met recht mag dit ongeslagen kampioenschap een fantastisch resultaat worden genoemd. Felicitaties aan alle spelers en speelsters en een dikke pluim voor de passie en inzet tijdens de wedstrijden! Ook felicitaties voor en dank aan de leiders en trainers.