Rob Spijkers en Joost van der Tol (r) aan de bal. Op de achtergrond Bas Hollanders, Aaron Hurkx en Patrick Swinkels

ELI verliest tegen Stiphout Vooruit

Lieshout - Het is ELI niet gelukt om tegen het hooggeplaatste Stiphout Vooruit een of meer punten te pakken. Toch was dat heel goed mogelijk geweest. Zeker na de 1-0 hadden de blauwwitten de kans om de bezoekers nog verder op achterstand te zetten. ELI startte met de weer herstelde Patrick Swinkels en Joost van der Tol in de defensie en Frank van Berlo en Roel van Mook op het middenveld samen met Rob Spijkers en Aaron Hurkx.

Op een redelijk bespeelbaar veld kreeg Stiphout de eerste grote doelkans, maar de goed spelende Frank van Berlo wist koppend onheil te voorkomen. Direct hierna voorkwam Robin Evers met een prachtige save een doelpunt bij een schot van 10 meter afstand. Hierna kreeg de hardwerkende en vroeg storende thuisclub de overhand. In de 20e minuut werd Bram Donkers op de rand van het strafschopgebied ten val gebracht. Dat was een kolfje naar de hand voor Aaron Hurkx, die de bal in de kruising plaatste buiten bereik van de Stiphout-goalie, 1-0. Stiphout leek aangeslagen en het was Bram Donkers, die de 2-0 op zijn schoen had. Hij treuzelde echter een fractie te lang. 10 minuten voor rust gaf Frank van Berlo een afgemeten diepe bal naar Bram Donkers, die net niet tot scoren kon komen. In deze fase van de wedstrijd zag het er naar uit, dat een tweede doelpunt voor de bezoekers de genadeklap zou zijn. Ook in het begin van de 2e helft waren de eerste kansen voor ELI. Zo kon Ruben van Hoof aanleggen na een goed opgezette aanvalscombinatie, was Patrick Swinkels heel dreigend en zag Roel van Mook zijn schoten geblokkeerd.

Het was voor de thuisclub jammer, dat na een uur spelen Ruben van Hoof een fraaie solo niet met een doelpunt kon bekronen. Hierna kenterde de wedstrijd. In de 65e minuut leidde dat tot de op dat moment niet verdiende gelijkmaker. Stiphout kreeg op 17 meter van het doel een vrije trap en het was Nigel Parr, die de bal via binnenkant paal raak schoot, 1-1. De bezoekers gingen hierna op jacht naar de overwinning. Eerst kopte Parr nog over, maar in de 72e minuut was het wel raak. Stiphout kreeg een vrije trap toegekend, hoewel ELI een eerdere overtreding claimde. Het was opnieuw Parr, die raak kopte, 1-2. In het laatste kwartier met Willem Slegers voor de geblesseerd geraakte Lex Hollanders ging ELI op zoek naar de gelijkmaker, waardoor achterin de nodige ruimte ontstond. Stiphout kreeg enkele grote doelkansen, maar wist deze niet te benutten. Hierdoor bleef het tot het einde spannend. Diep in blessuretijd kreeg Bas Hollanders nog een grote kans om alsnog een punt in de wacht te slepen, maar hij wachtte iets te lang.

Als de weergoden niet tegenwerken gaan de Blauwwitten zondag op bezoek bij middenmoter Bavos uit Bakel.