Bestuursleden van Tienerwerk De Boemerang
Bestuursleden van Tienerwerk De Boemerang

Laatste poging om De Boemerang te redden

Algemeen Jongeren

Beek en Donk - 5 jaar geleden, na een succesvolle spooktocht, is het tienerwerk ontstaan. Na een oproep in de lokale krant en brieven via de basisscholen, kwamen er een tiental geïnteresseerde ouders bij elkaar. Met een, nog totaal onbekend voor elkaar, team van 7 vrouwen zijn ze van start gegaan. De kerstvakantie werd benut voor het opknappen van 'ons honk', waardoor ze elkaar al wat beter leerden kennen.

Na een succesvolle eerste activiteit, schaatsen in Eindhoven, is het team verder gaan denken wat voor activiteiten ze op de agenda konden zetten. De eerste opzet was om iedere 2 weken op vrijdag wat te doen voor de Beek en Donkse tieners, 1x een activiteit en 1x een disco.

Het bestuur werd gevormd, voorzitter, penningmeester, PR, secretaris en ook alle overige taken werden onderling verdeeld. In duo's regelden zij de activiteiten welke zij gezamenlijk voor een half jaar vooruit hadden opgesteld. Ieder van hen had haar eigen kwaliteiten en tezamen hebben ze er 5 jaar lang voor gezorgd dat de Beek en Donkse tieners van een groot aantal activiteiten en disco's hebben kunnen genieten. En de geïnteresseerde ouders? Zij hebben een vriendschap voor het leven opgebouwd dankzij die eerste oproep toentertijd.

Het team heeft het laatste half jaar via de krant en social media, geprobeerd mensen te vinden, die net als hen, begaan zijn met de tieners, om het stokje van hen over te nemen en De Boemerang voort te zetten op de manier zoals zij het opgebouwd hebben. Er zijn verschillende reacties geweest, maar niemand kon een heel groepje bij elkaar krijgen. Maar vind je het eigenlijk wel heel leuk om dingen te organiseren voor tieners en ben je bereid dit avontuur aan te gaan met anderen die je eigenlijk helemaal niet kent? Zoals je hierboven kunt lezen, is het huidige team ook zo ontstaan… En het feit dat er veel tijd in gaat zitten, tja...dat is zo, maar ook dat kan je zelf aangeven. Als iedereen een steentje bijdraagt, de één is bereid een kei in te zetten en de ander een kiezel, maar samen kunnen jullie er voor zorgen dat De Boemerang blijft voortbestaan!

Dus moeders, vaders en anderen die De Boemerang een kans willen geven en dus een mooie plek voor de tieners behouden, kom naar de vrijblijvende infoavond, want dit is de allerlaatste poging om de Boemerang te laten voortbestaan.

De infoavond wordt gehouden op woensdag 13 december om 19.00 uur, in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg in Beek en Donk. Weet je nu al zeker dat je naar deze infoavond wilt komen, dan kun je dit melden via: info@boemerangbeekendonk.nl. Voor verdere info kan je bellen met voorzitter Catti, tel. 06-28775326.