ASV'33 wordt eindelijk goed beloond

Aarle-Rixtel - Wat eigenlijk niemand bij ASV'33 verwacht had gebeurde afgelopen zondag dus wel. ASV'33 pakte uiteindelijk verdiend drie punten uit bij het sterker geachte SBC uit Son en Breugel.

ASV'33 begon dan ook heel sterk aan de wedstrijd, en na zeven minuten scoorde Michiel v.d. Steen de 0-1 na een prima pass van Thijs van Uden. Heel lang mocht de pret niet duren want een minuut later had SBC de gelijkmaker al in het netje liggen. Dirk van Eck kon ongehinderd raak koppen. ASV'33 bleef aanvallen, en waren vooral gevaarlijk via een schot van Ronnie Heijmans en wederom Michiel v.d. Steen, die bij deze actie met een wond aan het hoofd een tijdje langs het veld verzorgd moest worden. Net in dat tijdbestek wist SBC van de man meer situatie te profiteren. Slordig balverlies achterin bij ASV'33 was debet aan de 2-1 achterstand. Cas Kuijpers kreeg helemaal vrij zomaar de bal aangespeeld, en het was voor hem dan ook een koud kunstje om SBC op voorsprong te schieten. Hierna bleef SBC, ASV'33 onder druk zetten, en waren zij enkele malen zeer gevaarlijk. ASV'33 kon daar niet zo heel veel meer tegenover stellen. Een kleine 10 minuten voor het rustsignaal wist Mark Smits nog solerend gevaarlijk te zijn. SBC had het geluk in deze fase zeker niet aan haar zijde. Goede reddingen van Martijn Verbakel, doelman van ASV'33, en schoten van SBC zijde die maar net langs of over het Aarlese doel gingen, waren zodanig dat ASV'33 na 45 minuten met een kleine achterstand de kleedkamers kon opzoeken.

In de tweede helft een beter ASV'33, wat nu ook beter grip had op het spel van SBC, en al meteen stichtte Thijs van Uden het nodige gevaar. In de 53e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Goed voorbereidend werk van Michiel v.d. Steen ging hier aan vooraf. Hij bezorgde de bal bij Ronnie Heijmans, die snoeihard de bal tegen de touwen joeg 2-2. Amper drie minuten later kon wederom de ASV'33 aanhang juichen, nu was het voorbereidend werk van Ronnie Heijmans die enkele verdedigers dol draaide en zijn voorzet werd schitterend ingekopt door Pim Dubois, 2-3.

Hierna gooide SBC alles op alles en moest ASV'33 achterin nog alle zeilen bij zetten om de voorsprong te behouden. ASV'33 kwam er in deze fase nog maar sporadisch uit zonder echt gevaar te stichten. Het lukte SBC dan ook niet meer om te scoren, ook niet in de zeven minuten blessuretijd die wel een eeuw leken te duren. Na het laatste fluitsignaal kon ASV'33 verdiend de drie punten in de achterzak steken, en met een tevreden gevoel huiswaarts keren. Toch staan er de komende twee weken wederom belangrijke wedstrijden op het programma. Thuis zondag tegen MVC en de week daarop uit bij hekkensluiter Essche Boys. Met het vertoonde spel van de laatste weken zouden het ook wel eens zomaar hele mooie weken kunnen worden. En dat zou de ploeg zeker verdienen.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Robbert Mol, René de Vries, Bart Wilms (73e Pim v.d. Tillaar), Jordy Kuijpers, Teun v. Asten, Mark Smits (73e Lucas v.d. Ven), Pim Dubois, Ronnie Heijmans, Thijs v. Uden, Michiel v.d. Steen (87e Thimo v.d. Steen).