Sparta'25 medekoploper na 2-0 overwinning

Beek en Donk - Via een verdiende 2-0 thuisoverwinning tegen Nooit Gedacht heeft Sparta'25 zich naast DAW aan de kop genesteld in de derde klasse D.

De thuisploeg ging zondag 26 november furieus van start. In de eerste de beste minuut leidde dit al tot een goede scoringsmogelijkheid. Joost Ankersmit slalomde tussen enkele tegenstanders door en zette Elco van Schijndel oog in oog met de doelman van Nooit Gedacht. Helaas strandde de inzet van Elco op de benen van de doelman. Vijf minuten later belandde een voorzet van Elco van Schijndel bij de tweede paal. Een instormende Jaccy van den Enden kwam net niet goed uit om doeltreffend af te ronden. Na deze stormachtige openingsfase kwam er een soort van wapenstilstand op het veld. Het spel van beide ploegen was zeer slordig waardoor er niet veel te genieten viel voor de toeschouwers. In de 22e minuut kwam René Brouwers in scoringspositie maar zijn schot werd door een verdediger geblokt. In de daaropvolgende aanval van de gasten wist verdediger Ron Brouwers ternauwernood een tegendoelpunt te voorkomen door een schot met een alles of niets sliding te blokken. Verder dan dit schot kwam het zwakke Nooit Gedacht ook niet.

In de 33e minuut kwam Jaccy van den Enden opnieuw in kansrijke positie. Met zijn linker schoot hij op een leeg doel. Zijn inzet kon nog net voor de doellijn tot corner verwerkt worden door een inglijdende verdediger. Net voor rust hield doelman Leon van de Acker met een prachtige redding in de linker benedenhoek zijn doel schoon en Nooit Gedacht van een 0-1 voorsprong af.

Na rust sloeg al snel de vlam in de pan. In de 47e minuut kreeg Nooit Gedacht speler Stef van der Heyden de rode kaart na een overtreding op Jeremy Raaijmakers. Vijf minuten later verzilverde Bob Klaassen, bijna de kleinste van het veld, met een kopbal een vrije trap van René Brouwers; 1-0. In de 72e minuut was er opnieuw een rode kaart voor een speler van Nooit Gedacht. Dennie Strik ging met twee gestrekte benen vol ten aanval op de enkels van Joost Ankersmit. Tegen nog maar 9 tegenstanders was het wachten op een bevrijdende tweede treffer. Joost Ankersmit en Philippe Cleutjens probeerden het van afstand maar stuitten op de keeper van Nooit Gedacht. Jeremy Raaijmakers was wel succesvol. Hij bepaalde de eindstand op 2-0.

Met deze overwinning is Sparta'25 medekoploper met DAW. Komende zondag speelt Sparta'25 de uitwedstrijd in Boxmeer tegen Olympia'18. Ze gaan er vanuit dat de goede lijn van de laatste weken wordt voortgezet. De winterstop ingaan als Herbtsmeister zou een mooi resultaat zijn.