vv Mariahout toon veerkracht, maar gaat onderuit

Mariahout - Afgelopen zondag trad Mariahout aan tegen Wodan. Een wedstrijd die gespeeld werd op kunstgras en dat was even wennen.

Direct na de aftrap nam Wodan het initiatief en de 1-0 viel al snel. Na tien minuten kwam een voorzet terecht bij Jari Lodewijks. Zijn kopbal belandde achter Rick van den Heuvel in het net. In de loop van de eerste helft kwam Mariahout iets beter in de wedstrijd en dat resulteerde in wat kleine kansjes.

In de tweede helft startte Mariahout een stuk gretiger. Het spel ging over en weer, met kansen voor beide doelen. In de 70e minuut werd Mariahout beloond. Een diagonale pass kwam aan de linkerkant van het veld terecht bij Danny van de Laar die keurig het overzicht behield en de bal aan Luuk Leenders gaf die kon afwerken: 1-1. Lang kon Mariahout echter niet van de goal genieten, want direct daarna scoorde Giel Hellegers voor Wodan de 2-1. Mariahout liet het er niet bij zitten en voelde dat er meer in zat. In de 85e minuut kwam, na wat geharrewar voor de goal van Wodan, de bal bij Danny van de Laar die genadeloos uithaalde: 2-2. Een terechte stand op basis van het spelbeeld. De drie punten bleven echter in Eindhoven, want een te zachte kopbal richting het Mariahoutse doel kon onderschept worden door wederom Jari Lodewijks die met het buitenkansje wel raad wist en Mariahout met lege handen achterliet: 3-2.

Zondag 3 december speelt Mariahout op sportpark De Heibunders tegen koploper EMK. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.