Jubilaris Jo Rovers met haar man Toon
Jubilaris Jo Rovers met haar man Toon

Jo Rovers gehuldigd tijdens Ceciliafeest Kerkkoor O.L.V. Presentatie

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Tijdens het Ceciliafeest van Kerkkoor O.L.V. Presentatie uit Aarle-Rixtel is mevrouw Jo Rovers van de Berkmortel gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap van het kerkkoor.

In de eucharistieviering ter ere van de heilige Cecilia, patrones van muziek, instrumentenmakers en zangers, voorafgaand aan het Ceciliafeest, wees Pastor Ton Hasselman op het belang van het kerkkoor voor de kerkelijke vieringen.

Niet alleen de wekelijkse kerkdiensten, maar ook bijzondere kerkdiensten zoals huwelijksvoltrekkingen, afscheidsdiensten en jubileumvieringen. Niet voor niets wordt gesteld dat zingen dubbel bidden is.

In zaal 'Bij van Dijk' kreeg Jo Rovers de versierselen, horende bij het 25-jarig lidmaatschap van de Gregoriusvereniging, opgespeld door pastor Hasselman. Jo werd toegesproken door voorzitter Gerrie Verschuuren en bedankt voor haar inzet gedurende 25 jaar tijdens en na de repetities en eucharistievieringen. Ze hopen dat Jo nog lang haar bijdrage aan het koor kan blijven leveren.

Gezien haar leeftijd zou Jo al veel langer lid van het koor kunnen zijn. Dat zou ze ook wel gewild hebben maar haar drukke huishouden en de zorg voor haar jonge kinderen gaven haar niet de mogelijkheid om de repetities en optredens bij te wonen. Pas toen haar moeder aangaf wel op de kinderen te zullen passen bood haar dat de gelegenheid om lid te worden van het Dameskoor. Een mogelijkheid die ze met beide handen aangreep.

Sinds 3 jaar zijn Dames- en Herenkoor gefuseerd en zijn verder gegaan onder de naam "Kerkkoor O.L.V. Presentatie".

Ook zin om te zingen in de kerk?
Loop eens binnen Bij Van Dijk op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur, dan kun je proeven van de sfeer bij het koor en kennismaken met de liederen die gerepeteerd worden. Je kunt ook contact opnemen met het koor via: bvzutphen@hetnet.nl.