Achterste rij vlnr.: Laurenz Hagedoorn, Jesse Relou, Vincent Vinkenburg, Ed Vinkenburg, Stan van Berlo, Lars Gilsing, Ramadan Ismail Ahmed, Maurice Vinkenburg, Bob Brinks, Jarno Sterken, Boris vd Acker, Lars Brinks, Roel van Mook. Zittend vlnr: Matthijn Blank, Thijs de Wit, Mike Swinkels, Stijn van Bokhoven, Tristan Hagedoorn

ELI JO15-1 ongeslagen kampioen

Lieshout - In zijn laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie is ELI JO15-1 (sponsor: Van Zutphen Recreatie) ongeslagen kampioen geworden in de 3e klasse. In de thuiswedstrijd werd er met 5-2 gewonnen van de laatst overgebleven concurrent Sparta '25 JO15-2.

Op zaterdag 25 november speelde ELI JO15-1 zijn laatste competitiewedstrijd thuis tegen de nog enige overgebleven medetitelkandidaat uit Beek en Donk. Het kampioenschap moest dus beslist worden in een regelrechte derby. Onder het toeziend oog van de eigen supporters en met steun van de helaas langdurig geblesseerden Mike Swinkels (maakte de laatste 10 minuten zijn rentree) en Lars Brinks werd het nooit een echt spannende wedstrijd, maar de uiteindelijke winst van 5-2 en daardoor het veilig stellen van het kampioenschap vergoedde alles.

In het begin van de 1e helft ging de wedstrijd gelijk op zonder dat er echte kansen werden gecreëerd door een van beide ploegen. Na een goed kwartier voetballen werd de score op een onverwachte wijze geopend door Maurice Vinkenburg. Vanuit een hoekschop draaide de bal rechtstreeks in het doel van de tegenstander. Nog voor de rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 3-0 door 2 doelpunten van Lars Gilsing, waarvan zeker de 3-0 noemenswaardig is. In het strafschopgebied kwam de bal bij Lars terecht terwijl hij met zijn rug naar het doel stond, maar met een slim hakballetje wist hij de doelman van Sparta toch te passeren.

Ook in de 2e helft was er niet echt een bovenliggende partij, maar toch was het weer ELI dat wist te scoren via Ramadan Ismail Ahmed en daardoor op een geruststellende 4-0 kwam. Even dacht ELI kennelijk dat de wedstrijd al was gespeeld. De concentratie verslapte en binnen korte tijd scoorde Sparta 2 keer (4-2). Mede door goed keeperswerk van Stan van Berlo bleef het bij die 2 tegendoelpunten. Gelukkig kon ELI de draad weer oppakken en ongeveer 10 minuten voor tijd werd de marge verruimd tot 3 doelpunten door een doelpunt van Lars Gilsing na een prachtige actie en assist van Vincent Vinkenburg. Daarmee werd het 5-2 en was het kampioenschap veiliggesteld. Na het laatste fluitsignaal kon het kampioensfeest dan eindelijk worden gevierd.

Al met al is ELI JO15-1, met vaak goed verzorgd voetbal, de terechte kampioen geworden in deze najaarscompetitie. Het was een echte teamprestatie, waaraan iedereen zijn bijdrage heeft geleverd. Na de winterstop zal het team weer verder gaan met dan de uitdaging om het gevecht aan te gaan met tegenstanders op een wat hoger niveau.