Laatste film in filmcyclus Laarbeek

Algemeen Evenementen

Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN houden een filmcyclus. De filmcyclus bestaat uit 4 films met het thema 'Basale waarden, vitale krachten - Jong geleerd, oud gedaan'.

Alle films vinden plaats in de theaterzaal van het Dorpshuis in Lieshout steeds op dinsdag vanaf 13.30 uur. De komende maanden zullen ze steeds ingaan op een film en deze nader beschrijven. Dinsdag 5 december de laatste film: 'IDA' (Pawel Pawlikowski, 2013, 82 min.)

Je echte, ware zelf zoeken/realiseren
Anna is als wees in een klooster opgevoed. Wie haar ouders zijn en wat hen overkomen is weten de zusters niet. Ze hebben het haar althans nooit verteld. Ze staat op het punt definitief in te treden. Maar moeder-overste geeft haar eerst nog de opdracht haar tante te bezoeken en hiervoor de tijd te nemen die nodig is. Anna blijkt eigenlijk Ida te heten en een geschiedenis met zich mee te dragen die ze als "van de wereld losgezongen novice" nooit had kunnen bevroeden. Daarmee moet ze zich eerst leren verhouden. In haar keuze voor het kloosterleven moet ze immers echt zichzelf kunnen zijn, haar ware identiteit kunnen vinden en realiseren.

De bijeenkomst start met een korte inleiding door Philip Verdult, theoloog/filosoof van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond en dan, na een pauze, volgt een interactieve nabespreking van Dhr. Verdult. U kunt zelf bepalen of u bij deze nabespreking aanwezig wilt zijn. De middag duurt incl. nabespreking tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt € 7,00