vlnr Thijs Smulders, Johan Heurter, Koos Martinali en Johnny van den Elzen
vlnr Thijs Smulders, Johan Heurter, Koos Martinali en Johnny van den Elzen

Zesde team ATTC'77 maakt het spannend

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De tafeltenniscompetitie is bijna ten einde en voor de eerste en derde team van ATTC'77 uit Aarle-Rixtel is het doek definitief gevallen, zij zijn gedegradeerd naar de tweede respectievelijk vijfde klasse. Ook voor het tweede team valt er niets meer te halen, zij zullen als vijfde eindigen. Via een degradatiewedstrijd op 8 december kunnen ze zich nog proberen te handhaven. Maar bij het zesde team is het erg spannend in de zesde klasse H.

Elke week voert een ander team de lijst en deze week stond ATTC samen met Veldhoven 14 op de eerste plek. ATTC'77 ontving nummer zes, dus op papier waren er kansen om aan kop te komen. Helaas bood Valkenswaard 5 goed tegenstand. Gerdie van den Boomen speelde al haar wedstrijden en de dubbel in vijf games, waarvan ze er maar eentje wist te winnen. Ruud van Turnhout verloor zijn eerste wedstrijd, won zijn tweede en verloor helaas nipt zijn derde. José van Turnhout begon wat onzeker maar herstelde zich en won twee wedstrijden overtuigend. Met de behaalde 4-6 nederlaag staan ze nu op de tweede plek op één punt achter Veldhoven en één punt voor op Red Star'58. Dit alles met nog één wedstrijd te gaan.

Het vierde team, dat uit de zesde klasse gepromoveerd is, houdt zich goed staande in de vijfde klasse. Afgelopen week speelden Johan Heurter, Johnny van den Elzen en Thijs Smulders uit in Uden bij hekkensluiter Smash'73. Johnny had zijn dag en won alle drie zijn enkelwedstrijden. Samen met Johan verloor hij nipt de dubbel. Thijs was goed voor twee punten en Johan kwam deze keer slechts één keer tot scoren. Met de 4-6 overwinning hebben ze nu 41 punten, waarmee ze uiteindelijk als vierde zullen eindigen.

Het vijfde team, uitkomende in de zesde klasse G, speelde uit bij Veldhoven 16. Stephan Vergroesen had zijn dag niet en verloor al zijn wedstrijden. Gelukkig won hij samen met Henk Buiting het dubbel. Henk speelde degelijk en won, net als Bart Willems, als zijn enkelwedstrijden. Door de 3-7 overwinning verandert er niets in de stand. Samen met TTCV Van Herwaarden staat ATTC'77 fier aan kop met de andere teams op grote afstand. Het verschil tussen ATTC'77 en TTCV is te groot om nog kampioen te kunnen worden, maar via een promotiewedstrijd kunnen de heren uit Aarle-Rixtel alsnog promoveren.

Alle uitslagen:
ATTC'77 1 – Taveres 1                       1-9
Stiphout 5 – ATTC'77 2                   7-3
ATTC'77 3 – Valkenswaard 3        3-7
Smash'73 – ATTC'77 4                     4-6
Veldhoven 16 – ATTC'77 5            3-7
ATTC'77 6 – Valkenswaard 5        4-6
ATTC'77 7 – Meppers 5                    6-4