Afbeelding
Foto: Politie Gemert Laarbeek

Dronken aarlenaar (30) zonder rijbewijs veroorzaakt levensgevaarlijke situaties

112 Politie/Brandweer/Ambulance

Aarle-Rixtel - Een man (30) uit Aarle-Rixtel is donderdag 30 november aangehouden door de politie in zijn woning. Hij had eerder die dag onder invloed van alcohol roekeloos gereden. 

Hij reed met hoge snelheid bijna een fietser aan in Bakel. Een andere auto raakte zwaar beschadigd nadat hij deze van achteren had geramd met zijn bestelbus. De bestuurder van de bestelbus wilde de auto daarvoor al van de weg drukken. De automobilist werd daarna enige tijd achtervolgd. De dronken man reed daarna door, botste tegen een boom op de Nieuwe Uitleg in Bakel en reed daarn door naar Aarle-Rixtel. De automobilist hield nek- en rugklachten over aan de botsing en deed aangifte bij de politie. Meerdere getuigen hadden contact gezocht met de politie.

Doordat het kenteken was genoteerd, kon de man worden aangehouden in zijn woning in Aarle-Rixtel. Hij beledigde en bespuugde agenten toen hij werd meegenomen. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken en hij werd vrijdag verhoord. Hem wordt poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. De bestelbus is in beslag genomen, de man had ook geen rijbewijs.