Alle groepen van Badminton Club Lieshout werden kort voor Sinterklaas getrakteerd op pepernoten, die door twee zwarte Pieten werden binnengebracht
Alle groepen van Badminton Club Lieshout werden kort voor Sinterklaas getrakteerd op pepernoten, die door twee zwarte Pieten werden binnengebracht

Drukke tijd bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - De periode rond december en januari is traditioneel een drukke tijd bij Badminton Club Lieshout. Naast een volbezette competitiekalender en wekelijkse speelavonden, zijn er ook diverse nevenactiviteiten als het Frans Biemans kerstballentoernooi, Kwizut, de Nieuwjaarsborrel en een nieuwe PubQuiz. Drukke, maar wél sportieve en gezellige tijden bij Badminton Club Lieshout.

Competitie
Na een korte stop is de districtscompetitie weer in volle gang. BCL-U15/Totaal Service Laarbeek speelt in december nog twee wedstrijden en in januari nog eens drie. Na die serie wedstrijden zit de competitie er voor dit jeugdteam op. Ook vaandelteam BCL-H1/BouwCenter Swinkels hervat op 10 december a.s. de competitie met een thuiswedstrijd tegen het hoog genoteerde BC Oosterhout-M3. Na zes overwinningen in de eerste serie van zes wedstrijden lijkt een kampioenschap voor dit team (opnieuw) haalbaar. Indien dat het geval is zal de competitie ná januari nog verlengd worden met een finalewedstrijd tegen de winnaar van de andere poule. Ook in de midweekcompetitie wordt er in deze periode volop gespeeld. Na een late start speelt BCL-M1/Bavaria zijn derde competitiepartij van het seizoen, thuis tegen BC Goirle en is BCL-M2/Sportpoint Gemert alweer bezig met de vierde competitiepartij.

Toernooien
Naast de wekelijkse, woensdagse speelavonden organiseert Badminton Club Lieshout in deze periode enkele leuke (interne) toernooien. Op woensdag 29 november jl. werden de badmintonners verrast door de aanwezigheid van twee zwarte Pieten die zowel bij de aspiranten als bij de junioren volop mee hebben gespeeld. Nadat ze ook bij de senioren het toernooi, met een grote hoeveelheid pepernoten, afgetrapt hadden verdwenen ze in de nacht om de alom gezette schoenen te gaan vullen. Op woensdag 20 december wordt een volgend toernooi gehouden: het 'Frans Biemans kerstballentoernooi', vernoemd naar Frans Biemans die jarenlang als sportend bestuurslid de vereniging mede geleid heeft. Frans leukt dit toernooi jaarlijks op door zijn prominente aanwezigheid als 'Kerstman' en zijn niet aflatende belgeklater en 'Johoo…'.

Kwizut en Nieuwjaarsborrel
Net als de afgelopen jaren neemt Badminton Club Lieshout, dankzij enkele fanatieke vrijwilligers, deel aan de Laarbeekse dorpsquiz Kwizut. Met team Clier behaalden de badmintonners het afgelopen jaar (2016) een keurige 20ste plaats: een plaats die dit jaar weer nagestreefd zal worden. Op vrijdagavond 29 december strijken de badmintonners daarvoor neer op hun thuishonk: de kantine van sporthal de Klumper.

Ook zal er dit jaar weer een Nieuwjaarsborrel gehouden worden door Badminton Club Lieshout. Samen met alle leden (jeugd én senioren) heffen de badmintonners op 4 januari 2018 het glas op het nieuwe jaar. Vast element bij deze bijeenkomst is de bekendmaking van de "vrijwilliger van het jaar", die direct na het aflopen van het kalenderjaar bekend gemaakt wordt.

PubQuiz
De drukke maanden december en januari worden op 26 januari 2018 afgesloten met een PubQuiz voor de senioren van Badminton Club Lieshout. Deze vierde editie van deze gezellige quizavond is inmiddels volledig gepland en voorbereid. Dankzij vrijwilliger Marthijn Junggeburth lijkt het weer een leuke avond te worden vol met wonderlijke quizvragen, uitzoekklussen en vooral veel gezelligheid.

Programma
Wo. 6 dec. 20:00 uur: BCL-M1/Bavaria – BC Goirle-M1
Zo. 10 dec. 10:00 uur: BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Oosterhout-M3
Zo. 10 dec. 10:00 uur: BCL-U15/Totaal Service Laarbeek – BC Bavel-U15/4