Afbeelding

Amnesty's Schrijfmarathon nu ook in Laarbeek

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Na de zeer succesvolle schrijfmarathon van vorig jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook in Laarbeek gaat dit jaar geschreven worden. Brieven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan.

Brieven schrijven werkt. In de woorden van Máxima Acuña uit Peru: "Ik ben oneindig dankbaar dat ik niet alleen ben, maar hulp krijg van zoveel mensen van over de hele wereld." Vorig jaar schreven ze voor Máxima, omdat zij en haar gezin bedreigd en mishandeld werden, omdat ze weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. In mei 2017 bepaalde het hooggerechtshof van Peru dat ze op haar land mag blijven wonen.

Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Maar daardoor worden zij steeds vaker zelf slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld.

Als u een minuut of 15 uit wilt trekken om een steentje bij te dragen, kom dan op 10 december tussen 11.00 en 16.00 uur naar het Kouwenbergs Kerkje, Kouwenberg 29 Aarle-Rixtel. Daar kunt u een brief (over)schrijven. U hoeft niets mee te brengen. Alles ligt daar klaar. Rond 11.30 uur is er een kort optreden van een gelegenheidskoor. Amnestygroep Laarbeek is te bereiken voor meer informatie op 0499-421606.