Penthouse Boys
Penthouse Boys

Ouderwets gezellige Ganzekwekavonden in Ganzegat

Algemeen Carnaval

Aarle-Rixtel - De altijd gezellige Ganzekwekavonden worden op zaterdag 13 en 27 januari 2018 gehouden. Naast de bekende plaatselijk amusementsgroepen Croyse Piet, Verhinderd en De Velt Op treden bekende kletsers als Boy Jansen, Jasper van Gerwen, Cees Coolen, Hans Eijkemans, Rien Bekkers en Berry Knaapen op.

Daarnaast is de zaalcommissie van stichting organisatie carnaval Ganzegat er in geslaagd om enkele 'oud' gedienden als Plus Minus uit Someren en de Penthouse Boys uit Tilburg vast te leggen. Plus Minus weet altijd de plaatselijke bevolking op kolderieke wijze mee te nemen in hun prachtige verhalen en dito liedjes. De Penthouse Boys zijn na enkele jaren van afwezigheid ook weer terug op het Ganzegatse podium. Vanuit hun flatje 15 hoog (hun eigen Penthouse) schrijven ze zelf hun eigen teksten en nemen ze het publiek in hun optreden op interactieve wijze mee in hun optreden. De Penthouse Boys spelen op diverse straatfestivals, waaronder Oerol op Terschelling.

Als klap op de vuurpijl treedt dit jaar de groep 'Leste Aom' op in Ganzegat. En dat is best bijzonder. De laatste keer dat ze in Ganzegat optraden was tijdens het 44-jarig bestaan van de stichting, inmiddels al weer zo'n 18 jaar gelden. Door een ernstige ziekte van zanger Ton Nizet heeft de groep jarenlang niet meer op kunnen treden en het was maar de vraag of dat nog ooit zou gaan gebeuren. Op 11-11-2016 was het echter zo ver. De groep maakte een comeback tijdens de prinsonthulling op het Vrijthof in Maastricht. Dat beviel zo goed dat ze voorzichtig weer een paar optreden elders verzorgen.

Het optreden in Ganzegat beviel destijds zo goed dat ze Ganzegat een vriendendienst willen bewijzen en nog graag een keer de reis naar Ganzegat maken om de zaal op zijn kop te zetten met bekende nummers als 3 daag en dao jank Maria. Dit mag je niet missen.

De voorverkoop wordt gehouden op 31 december bij de oliebollenkraam bij bakkerij van Brug van 9.00 tot 13.00 uur. Bij slecht weer vindt de verkoop in de winkel plaats. De kaarten kosten €13,50 per stuk. Eventueel overgebleven kaarten zijn vanaf 2 januari 2018 te koop bij snoeperij Jantje. Een extra voorverkoop wordt gehouden op zondag 7 januari van 13.00 tot 14.30 uur in de multifunctioneel centrum de Dreef. Ben er op tijd bij, want op = op.