Gezamenlijke kick-off van het 'Sport gezond & prestatie' project
Gezamenlijke kick-off van het 'Sport gezond & prestatie' project

'Sport gezond & prestatie' project T.V. 't Slotje

Algemeen Sport

Beek en Donk - Lichamelijke en mentale belasting van jonge wedstrijdspelers is vaak al hoog. Ze zijn volop in de groei, met vaak alle gevolgen van dien!

Na aanleiding hiervan heeft Mark Booy, Jeugdvoorzitter tennisvereniging 't Slotje, een traject uitgezet met Lifestyle Center Laarbeek en Top Support. Rabobank was zeer enthousiast voor dit project 'Sportgezond & Prestatie' en ondersteunt het project voor de komende jaren. Ook de Tennisbond KNLTB is zeer geïnteresseerde en volgen dit clubinitiatief en plaatsen het hele projectresultaat op hun KNLTB website.

Het project is begin 2017 gestart en door het vaststellen van een beginsituatie betreffende conditie – kracht – souplesse maar ook medisch bekeken vanuit fysiotherapie kunnen ze op termijn preventief trainen om blessures in de toekomst te voorkomen. Gericht trainen en werken aan de onderdelen uit de test die aandacht behoeven, waardoor de belasting van training en wedstrijden op het lichaam minder wordt en het herstel na een wedstrijd gemakkelijker gaat. Ook de bewustwording dat effectief belasten en doelgerichte training meer rendement oplevert op de lange termijn.

Ook het belang van goede voeding en hydratatie in het dagelijkse leven, voor - tijdens en na een training/wedstrijd/toernooi vormen een belangrijk onderdeel van dit project.

Small Classes groepstraining
Naar aanleiding van de Pilot, de screening en individuele voedingsbehoefte vinden er vanaf 17 november 6x small classes groepstraining plaats waarbij tennis specifieke training wordt gegeven onder leiding van Maarten Gilsing Personal Trainer Overload Worldwide Level A en B. Elke week worden er met twee groepen van 9 deelnemers elk 45 minuten getraind. De beginsituatie is vastgelegd en de laatste training voor Kerst vindt er een resultaatbespreking en een persoonlijk advies plaats. Dit wordt afgesloten met een uiterst uitdagende challenge.

Bij de Small Classes wordt specifiek gekeken naar o.a.: Mobiliteit (Beweging); Palpatie (Drukpijn, spierspanning); Kracht (en eventueel krachtverschil tussen rechts en links); Conditie (duur en snel start); Schouder/Schouderblad/Elleboog; De probleemgebieden die op het intakeformulier door de speler zijn aangegeven.

Met het Sportgezond & Prestatie project streven TV 't Slotje en haar partners naar een bewuste, gezonde, blessure preventieve hogere tennisprestatie voor de jeugd. Dat is het ultieme doel van 't Slotje!