Mini’s en pupillen met de Zwarte Pieten
Mini’s en pupillen met de Zwarte Pieten

Ouders en Pieten bij BC Mixed

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – Het was een drukte van belang in sporthal d'n Ekker op vrijdag 1 december. De kinderen mochten een ouder meenemen om te komen badmintonnen. Maar er waren ook ineens drie Zwarte Pieten in de zaal die de boel flink op stelten zetten. De ouders deden fanatiek hun best en de pepernoten vlogen door de zaal. Met gezellige Sinterklaasliedjes op de achtergrond werd het een dolle boel.

De mini's en de pupillen in het eerste uur kwamen met hun ouders de zaal binnen en zagen al dat het anders was dan normaal. Er lagen her en der pakketjes in de zaal en er stonden geen badmintonnetten. Vreemd. Maar al snel werd duidelijk waarom dat zo was. Binnen de kortste keren lag de zaal vol pepernoten en huppelden er drie Zwarte Pieten vrolijk door de zaal. Op diverse plaatsen waren spelletjes te doen in het Sinterklaasthema. Zo moesten er cadeaus gestapeld worden, was er een pakjesrace en in de kantine werd samen gedanst. Bij ieder spel stond een jeugdbegeleider om het spel uit te leggen. De kinderen snapten het meteen, maar die Pieten maakten er een potje van. Gelukkig hadden ze genoeg lekkers bij zich om het goed te maken. Na afloop van de spellen werd er een mooi groepsfoto gemaakt en kregen de kinderen in de kantine allemaal nog ranja en een chocolade Sinterklaas.

Toen de zaal weer schoongeveegd was begon de jeugd uit het tweede uur aan hun husseltoernooitje. Naast ouders waren er ook opa's, oma's en broertjes en zusjes opgetrommeld om mee te doen. De jeugdbegeleiders van Mixed maakten iedere 10 minuten een schema met wedstrijden en het ging er fanatiek aan toe. Toen ook deze groep na afloop in de kantine was en iedereen met de Pieten op de foto was geweest, kwam er nog een verrassing voor de jeugdtrainers van Mixed. Iedereen kreeg een nieuw trainingsvest met opschrift 'Jeugdtrainer BC Mixed'. Uiteraard werd de Pieten gevraagd om de Sint hiervoor te bedanken.

De foto's van deze activiteit zijn binnenkort te vinden op de fotopagina van www.bcmixed.nl. Je volgt de vereniging ook op Social Media.