Dennis Veldpaus scoort de 1-0 voor vv Mariahout

vv Mariahout maakt het de koploper erg lastig

Mariahout - Op een moeilijk bespeelbaar veld liet Mariahout vanaf de eerste seconde zien dat EMK zondag, ondanks Sinterklaas, niets cadeau kreeg. EMK is de trotse koploper van deze 4e klasse met 8 winstpartijen en 1 gelijkspel, ongeslagen dus.

Het initiatief liet Mariahout aan EMK maar dat leidde niet tot echte kansen. Wel tot enkele afstandsschoten die goed werden gepareerd door doelman Rick v.d. Heuvel van Mariahout. In de 20e minuut kreeg Tim Barten een goede mogelijkheid. Hij schoot met zijn linkerbeen de bal goed hoog in maar de keeper van EMK, Edwin Cuppen, tevens man van de wedstrijd, pareerde goed. Na een half uur spelen gaf aanvoerder Michel Leenders de bal goed voor op de inkomende Dennis Veldpaus. Dennis schoot goed in maar het was wederom keeper Cuppen die de bal goed tegenhield. Hij raakte tijdens deze redding tevens Dennis op zijn knie waardoor Dennis geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn invaller Tom van der Kruissen viel erg verdienstelijk in. In de 40e minuut schoot aanvaller Rick van de Bogaard van EMK een vrije trap in de kruising maar doelman Rick v.d. Heuvel redde schitterend. Deze Rick van de Bogaard, topscorer en vedette van EMK had het vandaag zeer zwaar tegen de goed spelende Kevin Ketelaars van Mariahout.

In de 2e helft had Sander Scheepers een goede voorzet op Tim Barten die rakelings naast kopte. In de 70e minuut kwam Mariahout op voorsprong. In eerste instantie redde de keeper van EMK een inzet van Tim Barten maar Luuk Leenders schoot de afvallende bal prima in de verre hoek: 1-0. Vanaf dat moment ging EMK meer risico nemen en dat leidde in de 78e minuut tot de gelijkmaker. Aanvoerder en vrije verdediger Tom Diender schoot buiten bereik van doelman Rick v.d. Heuvel de bal in, 1-1. Direct hierna kreeg Mariahout de kans om wederom op voorsprong te komen. Middenvelder Sander Scheepers kwam in vrije schietpositie in de 16 meter maar in plaats van zelf te schieten legde hij de bal op Tim Barten. Tim schoot hard in maar de keeper redde. Uit een corner scoorde Johan Janssen namens EMK de 1-2. Hij was het meest alert. Hierna probeerde Mariahout de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een goede doelpoging van Tim Barten kwam Mariahout niet.

Afgelopen weken heeft Mariahout gespeeld tegen de nummer 1 en 2 en dat had twee punten op kunnen en misschien wel moeten leveren. Dat is echter niet gebeurd. Aanstaande zondag speelt Mariahout de uitwedstrijd tegen buurman ELI. Voor Mariahout altijd een erg lastige uitwedstrijd en de statistieken zijn ruim in het voordeel van ELI. Als Mariahout in staat is om dezelfde werklust en overtuiging te brengen dan is er zeker kans op een goed resultaat. Aanvang wedstrijd om 14.15 uur.