Opnieuw 3 punten voor ASV'33

Aarle-Rixtel - ASV'33 had vorige week in de uitwedstrijd bij SBC het nodige vertrouwen getankt, zo bleek wel afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen MVC uit de Mortel. ASV'33 kon opnieuw dik verdiend drie punten bijschrijven.

De wedstrijd begon zeer fel, zeker de Mortelnaren zaten de ASV'ers in de beginfase fel op de huid. Aan beide zijden vlogen de overtredingen om de oren, maar de scheidsrechter uit Eindhoven liet telkens doorgaan. Het was dan ook zeker aan beide teams te danken dat de wedstrijd netjes bleef, de overtredingen werden door de spelers geaccepteerd. Maar het optreden van deze scheidsrechter deed snel vermoeden dat hij zijn fluitje misschien wel vergeten was. Zeker in het eerste kwartier werd de wedstrijd uitgevochten op het middenveld, en na 20 minuten viel de eerste kans te noteren. Michiel v.d. Steen kwam vrij voor de doelman van de MVC, die op zijn beurt redding bracht. ASV'33 was zeker in deze fase de meest gevaarlijke ploeg, zowel Teun van Asten als Ronny Heijmans kwamen in dezelfde positie als Michiel v.d. Steen, maar telkens was de Mortelse doelman de situatie meester. Na een half uurtje werd ook MVC gevaarlijk, een snoeihard schot ging maar rakelings voorbij aan het Aarlese doel. Een goede actie van Mark Smits had helaas ook niet het gewenste resultaat. Op slag van rust een grote kans voor Rik Verbakel van MVC, maar doelman Martijn Verbakel van ASV'33 liet zich niet verrassen door zijn naamgenoot, en redde bekwaam.

In de tweede helft een nog beter ASV'33, het was moeilijk voor de mannen van Han van Rosmalen om tegen dit MVC tot goed voetbal te komen, maar de werklust en de wil om te winnen maakten deze wedstrijd in de natte en ijzige kou meer dan spannend. Al snel kwamen Pim Dubois en Thijs van Uden tot kansen, maar een doelpunt bleef maar uit. In de 61e minuut was het dan zover, Thomas Fritsen, die nog maar 10 seconden in het veld stond, rondde een prima actie van Michiel v.d. Steen heel bekwaam af: 1-0. Maar ASV'33 wilde meer, en bleef het doel van MVC belagen. Vijf minuten later kwam ASV'33 op een 2-0 voorsprong. Nu was het Ronny Heijmans die Thomas Fritsen, die nu nog maar zes minuten in het veld stond, op maat bediende en met een mooie kopbal liet hij zijn 2e doelpunt van de middag aantekenen. Even later had MVC de aansluitingstreffer kunnen scoren, een dot van een kans wist Rob van Gerwen hopeloos te verprutsen.

De winst kwam hierna voor ASV'33 eigenlijk niet meer in gevaar, en de score had aan ASV zijde eigenlijk alleen maar op kunnen lopen. Kansen voor Bart Wilms en Thomas Fritsen hadden een beter resultaat verdiend. In de negentigste minuut kwam ASV'33 toch nog op 3-0. Nu was het Thomas Fritsen die Michiel v.d. Steen in de gelegenheid bracht om het laatste tikje te geven. ASV'33 boekte een dik verdiende overwinning middels een gouden wissel van trainer Han van Rosmalen, en Thomas Fritsen mocht zich deze middag dan ook het goudhaantje van ASV'33 noemen. Een overwinning die zeker ook toegeschreven mag worden aan de gehele homogene ploeg.

Maar veel tijd om te genieten van deze overwinning is er niet, aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Essche Boys op het programma, wederom een wedstrijd waar een goed resultaat erg gewenst zal zijn.

Opstelling ASV'33; Martijn Verbakel, Jordy Kuijpers (75e Pim v.d. Tillaart), René de Vries, Bart Wilms, Robbert Mol, Teun v. Asten (60e Thomas Fritsen), Thijs v. Uden, Mark Smits (80e Lucas v.d. Ven), Ronny Heijmans, Pim Dubois, Michiel v.d. Steen.