De prijswinnaars van het Van Ganzenwinkeltoernooi 2017
De prijswinnaars van het Van Ganzenwinkeltoernooi 2017

Doele Willem III wint Van Ganzenwinkeltoernooi

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Doele Willem III uit Boekel heeft woensdag 29 november de 1ste prijs en de daarbij behorende wisselbeker van het Van Ganzenwinkeltoernooi gewonnen. De prijzen voor het Van Ganzenwinkeltoernooi van Handboogvereniging De Eendracht in Aarle-Rixtel worden elk jaar beschikbaar gesteld door de beschermheer en beschermvrouw: Geert en Truus van Ganzenwinkel.

Doele Willem III was dit jaar een nieuwkomer op het toernooi, en dat is ze goed bevallen, want ze gaan meteen met de hoofdprijs naar huis. De mooie wisselbeker staat nu 1 jaar in Boekel. De beste 7 verenigingen krijgen een beker, tenzij ze met minimaal 6 schutters hebben deelgenomen. Dit jaar waren er 2 verenigingen die met minder dan 6 schutters hebben deelgenomen, zij kunnen alleen nog voor de persoonlijke prijzen mee schieten.

Alle 17 deelnemende verenigingen mogen een afvaardiging naar de prijsuitreiking sturen. Niet alleen voor het in ontvangst nemen van een mogelijke gewonnen prijs van het Van Ganzenwinkeltoernooi. Ook schieten de aanwezigen een onderlinge wedstrijd van 15 pijlen. Bij elke te schieten pijl wordt vooraf gezegd waar de prijs op gaat vallen. De ene keer is dat een 10 of een 6, de andere keer is het een 9 of een 7. De schutter die de juiste score schiet mag bij Jan Coolen een prijs in de vorm van levensmiddelen in ontvangst nemen. Net als andere jaren was het weer erg druk in de 'doel' tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement. Van de 17 deelnemende verenigingen waren er maar liefst 13 aanwezig. Het was een heel gezellige avond, en alle aanwezige schutters gingen met een volle doos aan levensmiddelen naar huis. De eigen leden schieten niet mee tijdens deze wedstrijd, zij moeten kijken of er schutters zijn die prijs hebben en zorgen dat zij de prijs in ontvangst kunnen nemen.

Uitslag verenigingen
1. Doele Willem III -3; 2. ORH, Someren +6; 3. Haagse Rozenknop, Helmond +10; 4. Kunst & Vriendschap, Liessel -13; 5. De Vriendschap, Mierlo -14; 6. Prins Bernhard, Mierlo +15; 7. Neerlandia, Bakel -25; 8. Strijd in Vrede, Beek en Donk +26; 9. Recht door Zee, Helmond -26; 10. De Batavieren, De Rips +29; 11. Concordia Welvaren, Erp -32; 12. Krijgsman Soranus, Lieshout -34; 13. Vredelust, Deurne -46; 14. Houts-Welvaren, Mierlo-Hout -48; 15. St-Antonius, Nijnsel +75; 16. St-Willibrordus, Milheeze (5 schutters) -33; 17. Ontspanning, St. Oedenrode (4 schutters) -49.

Uitslag persoonlijk
Hoogste Keizer > K. v. Kraay, De Vriendschap, Mierlo 233; Hoogste Koning > H. Vogels, Doele Willem III, Boekel 239; Hoogste Heer > W. Aarden, Strijd in Vrede, Beek en Donk; Hoogste Dame > A. Nouwen, Recht door Zee, Helmond 222; Hoogste Veteraan > J. v.d. Konijnenberg, Recht door Zee, Helmond 230; Hoogste Jeugd > W. Vogels, Doele Willem III, Boekel 232; Hoogste Compound > E. v.d. Wallen, Recht door Zee, Helmond 235.

Het clubgebouw van De Eendracht is gelegen aan de Lijsterstraat 25 te Aarle-Rixtel, als u interesse heeft, mag u altijd komen kijken naar deze leuke sport. Op maandagavond vanaf 19.00 uur is de jeugdtraining, ook de jeugd die interesse heeft mag vrijblijvend komen kijken. Want boogschieten is een sport die iedereen kan beoefenen, jong, oud, man, vrouw.