Richard Doensen in actie namens ATTC'77
Richard Doensen in actie namens ATTC'77

Ongelukkige ontknoping competitie ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De najaarscompetitie tafeltennis zit er weer op met voor ATTC'77 uit Aarle-Rixtel wisselende successen. Doordat vorig seizoen een aantal teams gepromoveerd is, werd er nu volop gestreden tegen degradatie.

Het vaandelteam is, ondanks een 6-4 overwinning tegen Veldhoven 3, gedegradeerd uit de eerste klasse. Het tweede team is als vijfde geëindigd in de derde klasse en speelt op 8 december thuis om klassenbehoud. Het derde team heeft zich niet staande kunnen houden in de vierde klasse. Het vierde team, dat gepromoveerd was, heeft zich knap gehandhaafd in de vijfde klasse. Met het vijfde team gaat het steeds beter in de zesde klasse. Dennis van der Putten, Henk Buiting, Bart Willems en Stephan Vergroesen zijn tweede geworden en spelen 8 december in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat om promotie.

Echt spannend was het bij het zesde en zevende team. Voor het zesde team lag plek 1 t/m 4 nog open voor aanvang van de wedstrijd tegen Unicum 10 uit Geldrop. José van Turnhout, Dennis Verbruggen en Gerdi van den Boomen wonnen overtuigend met 7-3. Ze waren nu afhankelijk van de uitslag van Veldhoven 14. Helaas eindigde ook die wedstrijd in 7-3 zodat de spelers van ATTC'77 op één punt na geen kampioen geworden zijn in de zesde klasse H. Op 8 december spelen ze bij Flash in Eindhoven een herkansingswedstrijd om alsnog naar de vijfde klasse te promoveren.

In de zevende klasse G was de kampioen al lang duidelijk en was de tweede plek met recht op een promotiewedstijd, het hoogst haalbare voor het zevende team van ATTC'77. Voor de laatste wedstrijd stond ATTC op één punt achter De Meppers 5 uit Heeze. De Meppers speelden thuis tegen de kampioen en ATTC moest naar Budilia, dus op papier waren er kansen. Helaas was Marijn van Krieken geveld door de griep en moest Juul Verbeeten verstek laten gaan. Tessa van den Boogaard en Richard Doensen moesten de klus met z'n tweeën proberen te klaren. Tessa won al haar wedstrijden redelijk eenvoudig en samen met Richard de dubbel. Richard had het beduidend zwaarder en speelde na twee verliespartijen de laatste wedstrijd tegen Wieslaw Radkiewicz. Dit was een hele spannende wedstrijd die Richard met 11-9 in de beslissende game verloor, eindstand 6-4. Helaas haalden De Meppers, tegen de verwachtingen in, ook 4 punten zodat het verschil één punt blijft en ATTC het volgend seizoen nogmaals mag proberen in de zevende klasse.