Alzheimer Café: 'Muziek, klank en dementie'

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Muziek kan verbinden, het is een hulpmiddel om contact te maken, het kan innerlijke rust bevorderen en een uitlaatklep voor emoties zijn. Bovendien werkt muziek ontspannend en verbetert het het concentratievermogen. Als je dementie hebt, dan is jezelf uiten niet altijd vanzelfsprekend. Hoe klank en muziek bij dementie ingezet kunnen worden, komt aan de orde in het Alzheimercafé op 14 december.

Op 14 december is Brigitte Ubachs te gast. Brigitte is muziektherapeut en stembevrijder. Stembevrijding gaat over je emoties uiten, voelen en laten klinken. Zij zal de bezoekers op een veilige, toegankelijke en ontspannen manier kennis laten maken met wat klank en muziek kunnen doen. Iedereen mag meedoen! Het belooft een feestelijke avond in kerstsferen te worden.

Heeft u (andere) vragen over dementie? Wilt u contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer? Wees dan welkom op donderdag 14 december vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café in Helmond. Het Alzheimer Café is ook bedoeld voor de inwoners van Laarbeek. Vooraf vragen? Tel. 0492-598989.