Actie op de Bernadetteschool in Mariahout (archief)
Actie op de Bernadetteschool in Mariahout (archief)

(Laarbeekse) leerkrachten basisonderwijs opnieuw in staking

Onderwijs Algemeen

Landelijk - Op 12 december is voor alle basisscholen in Nederland een staking aangekondigd. De organisaties die verenigd zijn in het PO-Front, hebben tot deze staking opgeroepen om hun boodschap aan de politiek voor minder werkdruk en een eerlijk salaris kracht bij te zetten.

De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat er nú al een lerarentekort is en dat in de aankomende jaren ook nog schrikbarend zal gaan groeien.

Het schoolbestuur en de medewerkers van de Bernadetteschool uit Mariahout staan o.a. achter de doelstelling van de actie en zullen op dinsdag 12 december geen onderwijs verzorgen. De school is dan dicht. De school laat weten dat de verantwoordelijkheid van de opvang die dag bij de ouders zelf ligt, hoe vervelend dat in sommige gevallen ook uitpakt. De scholen zijn dicht en ze willen de impact van de stakingsactie zo groot mogelijk maken.