Afbeelding

FC Avondrood vloert FC van de Burgt en bekert verder

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De 2e episode in de 1e ronde van het WAC-bekertoernooi werd afgelopen donderdagavond afgewerkt. In drie duels werd uitgemaakt wie er richting kwartfinale zou mogen gaan.

Deze avond trapten Rijwielhandel van de Berg en Café Thuis af. Spoedig werkte R. Engels de 1-0 voorsprong van de Rijwielhandel tegen de touwen. Café Thuis was daarmee direct gewaarschuwd en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. In naam van G. van Empel werd deze bewerkstelligd. Diezelfde naam stond met nog 7 minuten speeltijd nogmaals op het scorebord. Café Thuis leidde met 2-1. Een kleine surprise hing in de lucht! Helaas voor Café Thuis kwam het niet zover. P. Swinkels en A. van den Boogaard draaide het duel nogmaals om, waardoor de Rijwielhandel verder gaat in het bekertoernooi.

Eveneens in die koker voor de 2e ronde: 1.FC Geerts. De tot dusver weinig succesvolle A-klasser was in het onderonsje met klassegenoot Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt een maatje te groot. 1.FC Geerts won relatief eenvoudig met 7-3. Grote man aan 1.FC Geerts-zijde was B. Kluytmans. Hij besloot driemaal doeltreffend uit te halen. Aan Sevenmiles.nl-zijde wist T. Bouw het net tweemaal op te doen bollen. Helaas voor hem en zijn teamkornuiten te weinig.

Het slotduel in de eerste ronde was een treffen tussen twee B-klassers. FC Avondrood en FC van de Burgt maakten uit wie er zichzelf als laatste toe mocht voegen aan de loting voor de kwartfinales. FC van de Burgt, favoriet in dit duel, leek lang aanspraak te mogen maken op deze 'prijs'. Het wist een snelle 2-0 voorsprong te nemen, welke ook als sneeuw voor de zon weer verdween. Ondanks deze mentale tik werd de voorsprong in ere hersteld, maar even zo snel wist B. van der Kruissen de stand weer in evenwicht te schoppen. Alweer zijn 3e treffer van dit duel, waarbij vernoemd mag worden dat zijn 2e goal een heuse solo van eigen helft was. Met de 3-3 stand leek het duel uit te draaien op penalty's, ware het niet dat het venijn hem in de staart zat. J. Dekkers en J. Lamaizi zette FC van de Burgt plots te kijken, waardoor FC Avondrood enigszins verrassend doorbekert.

De volgende bekerronde (kwartfinales) staat gepland op donderdag 11 januari 2018. Het wedstrijdprogramma zal t.z.t. op www.wacbeekendonk.nl te vinden zijn. Dan zal ook Meulensteen/ van Lieshout haar bekeravontuur starten. Zij waren de eerste ronde vrijgeloot.