Afbeelding

Sinterklaas bezoekt Zonnebloem Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - Het 'heerlijk middagje' van Sinterklaas begon op 6 december alvast goed met koffie of thee met gevulde speculaas. Daarna werd de goedheiligman bij Zonnebloem Mariahout verwelkomd onder uitbundig gezang. De Sint vond dat zo geweldig, dat hij de hele middag bleef.

Allereerst om de kiengetallen af te roepen natuurlijk. Want er werd weer met blosjes op de wangen weggestreept, gezucht en geroepen om de mooiste prijsjes binnen te halen. Die waren er volop. Kleine voor een enkel rijtje en grote voor een volle kaart. Het klapstuk was de laatste ronde, waarbij een prachtige levensmiddelenmand kon worden gewonnen. Niemand ging echter zonder iets de deur uit. Enkele creatieve vrijwilligers hadden namelijk voor iedereen - gasten zowel als vrijwilligers - een geweldige Kerstattentie gemaakt.

De Sint nam tussen de bedrijven door ook nog even het Zonnebloemjaar in Mariahout door. Verbazingwekkend hoeveel er weer gebeurd is in het afgelopen jaar. Maar liefst twaalf activiteiten hadden ze. Uiteraard werden ook nog even degenen die hen in 2017 zijn ontvallen gememoreerd, maar ook de nieuwe gasten en vrijwilligers.

De Zonnebloem heeft een bloeiende afdeling in Mariahout. Zij dankt daarom ook van harte iedereen die op haar gestemd heeft bij de Rabo sponsoractie. Van de maar liefst €733,00 die dat voor haar opleverde, kan de afdeling in het komende jaar weer veel mooie dingen doen met en voor haar gasten.