Afbeelding

Inzage plannen Oranjeplein en Processiepark in Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - Iedereen is uitgenodigd om op 21 december de plannen (tekeningen) te komen bekijken en uitleg te ontvangen over het toekomstig Oranjeplein en het Processiepark als dorpspark. Er is alle tijd voor het stellen van vragen. Indien er nog tips zijn staat de organisatie daar voor open. U bent van harte welkom tussen 16.00 en 19.30 uur in het Buurthuis.

Oranjeplein
Voorjaar 2016 is Zorg om het Dorp gestart met de werkgroep 'Oranjestraatje'. Hier hebben bewoners en ondernemers samen gekeken wat er verbeterd kon worden aan hun deel van het Oranjeplein. Dit is gelukkig opgepikt door de gemeente (Joan van Wetten) en samen met een professioneel bureau MTD, Landschapsarchitecten, is er een plan getekend. Om goed naar de bewoners van het plein te kunnen luisteren en ideeën uit te wisselen zijn er diverse inspraakrondes geweest. Naast de eerder genoemde brainstormgroep en de bewoners van het plein, waren ook de brainstormgroepen 'binnenplein', Mariastraat en Verkeer actief. Dit geldt eveneens voor de werkgroep speeltuin, Yammas, Jeu de boules/KBO, OLTM, Bernadetteschool, Jumbo, Stichting Buurtbus en vele anderen. Zorg om het Dorp heeft deze kar getrokken samen met Manita Herregraven hun dorpsondersteuner. Het hoopt dat iedereen blij verrast wordt door het ontwerp en enthousiast wordt van het mooie groene plein.

Processiepark
De werkgroep 'Processiepark 2018' heeft een plan ontwikkeld om het Processiepark veel toegankelijker en gebruik-vriendelijker te maken. Vorig jaar is een klein deel van het plan uitgevoerd. Om de verdere uitvoering mogelijk te maken hebben de gemeente en de Rabobank al een flinke subsidie toegekend. De werkgroep wil graag een toelichting geven op het plan en aan elke Mariahoutenaar de kans bieden om de tekeningen te bekijken. Het is de bedoeling om tijdens 'Mariahout 85' het vernieuwde park te openen.

Afbeelding