Verlichtingscontrole bij Commanderij College

Algemeen Verkeer

Beek en Donk - Voor VVN Laarbeek werd dinsdag 12 december tussen 7.50 en 8.30 uur in samenwerking met het Commanderij College voor de school in Beek en Donk een verlichtingscontrole gehouden.

De controle werd uitgevoerd door 13 vrijwilligers, afkomstig uit leden van het Bestuur van VVN en vanuit de kernen van Laarbeek. Vanuit de school namen 5 leerkrachten deel. Bij de school werden met behulp van dranghekken van de Gemeente zes toegangssluizen ingericht. In totaal werden 481 fietsen gecontroleerd. Van 63 fietsen bleek de verlichting niet in orde. De meest gehoorde opmerkingen waren: "Vergeten aan te zetten" en "De batterij is leeg". Afgerond bleek 13% dus niet in orde. Er werden minder fietsen gecontroleerd dan vorig jaar, omdat een groot aantal kinderen wegens de winterse omstandigheden met de auto naar school werden gebracht.

Vanuit de school volgt nog een brief voor de ouders/verzorgers van de kinderen, bij wie de verlichting niet in orde was. In de brief wordt nog eens de nadruk gelegd op het belang van deugdelijke fietsverlichting, niet alleen voor jezelf maar ook voor de verkeersveiligheid in het algemeen.

VVN Laarbeek en het Commanderij College kijken terug op een geslaagde actie. Aandacht voor verkeersveiligheid blijft een prioriteit.