Laarbeekse 'sportpark-clubs' zetten eerste stap naar de toekomst

Algemeen Sport

Laarbeek - "Met het ondertekenen van het nieuwe 'Afsprakenkader – Aftrap naar de toekomst' zetten we een eerste stap op weg naar een proces om te zorgen voor duurzame en toekomstbestendige sportparken in Laarbeek." Zo reageert wethouder Greet Buter op de ondertekening van het Afsprakenkader door voetbalclubs ELI, Mariahout, ASV'33 en Sparta'25 en korfbalclub Flamingo's die het sportpark deelt met de voetbalclub in Mariahout.

De oude afspraken voor het beheer van de accommodaties van de buitensportclubs in Laarbeek dateren uit 2006. Tijd om de afspraken op te frissen, zo vonden zowel de sportclubs als de gemeente Laarbeek. Het belangrijkste in het nieuwe afsprakenkader is samenwerking en maatwerk. Clubs gaan kijken hij zij zich weerbaar kunnen maken voor de toekomst. Samen met de gemeente gaat gekeken worden hoe elke accommodatie klaar gemaakt kan worden voor de toekomst. Bij de gemeente staat bovenaan dat verduurzaming van de buitensporten een belangrijk goed is, op weg naar een toekomstbestendig buitensportaanbod.

Gekeken daarbij wordt ook naar de ontwikkeling van de clubs én de inwoners van Laarbeek. Clubs zien bijvoorbeeld het ledenaantal minder worden, maar hoe kun je mensen aan je binden? "Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je gaat denken aan een E-competitie (sporters die middels een computerspel een voetbalcompetitie spelen, red) of Walking Football voor de ouderen", noemt voorzitter Roel Janssen van Sparta'25 zomaar wat voorbeelden. Dat is waar binnenkort verder over gepraat wordt. Het Afsprakenkader ligt nu vast, nu wordt het tijd om met elkaar, de clubs, inwoners en gemeente om met elkaar te gaan brainstormen over hoe de nieuwe afspraken gaan leiden tot duurzamere en toekomstbestendige buitensport in Laarbeek.

Op 30 januari is daarvoor de Kick-off. Iedereen is dan welkom om mee te denken over buitensporten van de toekomst in Laarbeek.