Het 5e team van ATTC'77. Vlnr. Dennis van der Putten, Bart Willems, Robin Rovers (mascotte), Stephan Vergroesen en Henk Buiting
Het 5e team van ATTC'77. Vlnr. Dennis van der Putten, Bart Willems, Robin Rovers (mascotte), Stephan Vergroesen en Henk Buiting

Vijfde team ATTC'77 promoveert

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Drie van de zeven teams van tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel speelden vrijdag 8 december een promotie-degradatiewedstrijd. Het tweede team speelde om handhaving in de derde klasse en het vijfde en zesde team om promotie naar de vijfde klasse.

Jos Beniers, Frederieke van de Poel en Mark Rovers speelden thuis tegen Unicum 7 uit Geldrop. Jos begon goed tegen Ramona Slaats en won. Frederieke had wat last van zenuwen, maar wist toch nipt te winnen. Mark trof als eerste hun sterkste speler Eddy Verhulst. In een mooie en spannende wedstrijd verloor hij maar net. In het dubbel mocht vierde man Henk van der Bruggen aantreden. Samen met Frederieke verloor hij de dubbel kansloos. Gelukkig liepen de enkels beduidend beter zodat met nog twee winstpartijen van Frederieke en één van Jos en Mark uitgelopen werd naar een 6-2 voorsprong. De overwinning èn handhaving waren een feit. Verder spelen hoefde niet meer, er kon een klein feestje worden gevierd.

Het vijfde team speelde ook thuis tegen ATTC 5 uit Oss. Dennis van der Putten, Bart Willems en Henk Buiting speelden onder aanmoediging van vierde man Stephan Vergroesen. Dennis beet het spits af tegen Van Rijn en won. Bart moest zijn meerdere erkennen in De Bruin, maar Henk won gemakkelijk van Ceelen. Vervolgens scoorde OTTC twee punten en nam daarmee de voorsprong. Henk had in de zesde wedstrijd zijn handen vol aan Van Rijn maar won. Bart volgde zijn voorbeeld en ATTC kwam weer voor. De heren leken vleugels gekregen te hebben, want Henk en Dennis wonnen de daarop volgende wedstrijden redelijk eenvoudig, 6-3 gewonnen! Promotie naar de vijfde klasse waar de heren volgend seizoen vol aan de bak zullen moeten om zich te handhaven.

Het zesde team ging het wat minder goed af. Zij speelden bij Flash in Eindhoven tegen Budilia 6. De wedstrijd ging gelijk op maar uiteindelijk verloren José van Turnhout, Gerdie van den Boomen, Ruud van Turnhout en Dennis Verbruggen met 6-3. Helaas zullen ze volgend seizoen weer uitkomen in de zesde klasse.