BCL-H1/BouwCenter Swinkels met (staand, vlnr.) Jeroen van der Heiden, Wouter van Vijfeijken en Laurence Roijackers en hurkend (vlnr.) Bert Manders en Ruud van Vijfeijken
BCL-H1/BouwCenter Swinkels met (staand, vlnr.) Jeroen van der Heiden, Wouter van Vijfeijken en Laurence Roijackers en hurkend (vlnr.) Bert Manders en Ruud van Vijfeijken

Herenteam Badminton Club Lieshout blijft winnen

Sportnieuws Sport

Lieshout - Dankzij twee nieuwe, goede en duidelijke uit-overwinningen is het vaandelteam van Badminton Club Lieshout er in geslaagd de koppositie te behouden. Met nog vier wedstrijden te gaan staat het team twee puntjes voor op naaste belager BC Scarabee-H2, dat afgelopen weekend met 3-5 bij nummer twee BC High Speed-H1 won, waardoor het Sonse team nog de enige belager is van BCL-H1/BouwCenter Swinkels.

BC High Speed-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 1-7
De uitwedstrijd tegen het Waalwijkse BC High Speed was achteraf gezien tóch niet zo zwaar als vooraf ingeschat. De Waalwijkers, die tweede stonden in de eerste afdeling van de mannen, tweede klasse, waren uiteindelijk niet écht opgewassen tegen het sterke Lieshoutse team. Alleen Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers konden in Waalwijk hun dubbelpartij niet winnen: zij verloren met 21-16 en 22-20. De andere drie dubbelpartijen werden wel gewonnen. Ruud en Wouter van Vijfeijken hadden daar in hun dubbelpartij drie sets voor nodig. Bert Manders en Wouter van Vijfeijken en Bert Manders en Jeroen van der heiden deden het sneller: zij wonnen beiden hun dubbelpartij in twee sets. Ook in de singlepartijen ging het prima. Wouter van Vijfeijken won als eerste heer in drie sets, waarbij in de derde set het verschil heel duidelijk werd gemaakt (19-21, 21-19, 8-21). Tweede heer Bert Manders won zijn singlepartij ook in drie sets. Ruud van Vijfeijken deed het wat sneller: hij won in twee sets, na een érg spannende eerste set (22-24, 14-21). Vierde heer Laurence Roijackers won deze keer met het grootste verschil. Met 10-21 en 9-21 was er geen onduidelijkheid wie de sterkste speler was.

BV Blauw Wit-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 1-7
Ook de uitwedstrijd tegen de heren van Blauw Wit werd door het Lieshoutse herenteam met 1-7 gewonnen. Ondanks het vroege tijdstip (09:30 uur) en de verre afstand (BV Blauw Wit speelt in Roosendaal) lieten de Lieshoutse heren er geen gras over groeien. Alleen eerste heer Wouter van Vijfeijken kon maar geen vat krijgen op de linkshandige Matthew van Belkom. Wouter verloor in twee sets zijn singlepartij. Ruud van Vijfeijken begon in zijn partij als tweede heer dramatisch (21-7) maar pakte daarna de draad op en won met 16-21 en 15-21 alsnog de singlepartij. Bert Manders maakte "spreekwoordelijk gehakt" van tegenstander Matijn Palings: hij won met de veelzeggende cijfers van 3-21, 3-21. Ook Laurence Roijackers won, als vierde heer, zijn singlepartij van de broer van Matijn, Ruud Palings. Van de vier dubbelpartijen werden er drie beslist in een derde set: alle drie in Lieshouts voordeel. Ook de vierde dubbelpartij werd door de Lieshoutse badmintonners gewonnen: Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers wonnen in twee sets.

De wedstrijd tegen het Sonse BC Scarabee, die gepland is op zondag 21 januari 2018, lijkt de beslissende wedstrijd te worden in deze spannende competitie. Voor die tijd moeten de Lieshoutse heren echter nog een paar keer "aan de bak" en proberen zo min mogelijk punten te verspelen: in deze competitie telt immers ieder punt.

Programma
woensdag 27 december
18:30 uur: Geen speelavond voor de jeugd
20:00 uur: Vrijspelen voor senioren