Afbeelding

Sint Antoniusgilde Beek brengt gildebrood rond

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - De gildebroeders en -zusters van het Beekse Sint Antoniusgilde gaan zaterdagmorgen 23 december weer bij de ereleden, steunende leden en actieve leden van het gilde langs om hen met het traditionele gildebrood te danken voor de steun die het gilde in 2017 gekregen heeft en de beste wensen voor Kerstmis en het nieuwe jaar over te brengen.

De gildebroeders- en zusters komen langs tussen 9.30 en 12.00 uur. Het is de laatste keer in dit drukke jaar dat het Sint Antoniusgilde er opuit trekt. Vorige week bezocht een delegatie van het gilde nog enkele recepties, en ook bracht het koningspaar Tonny en Jan Gevers samen met de kapitein Bert van Kaathoven een bezoek aan Tonnie Raaijmakers, koning van het gilde van 1985 tot 1988. Tonnie is geen lid meer maar heeft wel altijd een goede relatie gehouden met het gilde en als er iets te vieren is, of er is een uitvaart bij het gilde dan is hij er dikwijls bij, samen met zijn dochter Miriam.

Koning Tonnie Gevers speldde bij Tonny Raaijmakers het insigne op voor de oud-koningen en de kapitein sprak de hoop uit dat hij er ook in de toekomst nog vaak bij zal zijn, met het insigne op zijn jas. Voor Bert van Kaathoven was het de laatste keer dat hij als kapitein optrad. Voorlopig neemt Ria Duitsman de taak van kapitein en voorzitter van de Beekse Schut over.