Optocht Ganzegat

Algemeen Carnaval

Aarle-Rixtel – De optocht in Ganzegat gaat op zondag 11 februari door Aarle-Rixtel trekken. Echter dit jaar wel met een aangepaste route. De route van de optocht gaat een stuk korter worden dan voorgaande jaren. Afgelopen jaren kwam het nogal eens voor dat er langs diverse stukken van de route weinig tot geen toeschouwers aanwezig waren.

Helaas moet de organisatie ook constateren dat het aantal deelnemers ook iets is teruggelopen in de afgelopen jaren. Belangrijk vinden zij dat een optocht leuk, gezellig en centraal door het dorp moet trekken. Ze hebben ook geprobeerd om deze zoveel mogelijk langs de lokale horeca te laten lopen. De route gaat als volgt lopen: Opstellen aan de Wilhelminalaan vanaf de Goossensstraat. Bij aanvang rechts de Dorpstraat in, dan linksaf de Kouwenberg, verlengd naar de Klokstraat, Bosscheweg linksaf. Vervolgens links Mariastraat in, dan einde rechts Dorpstraat. Einde optocht Heuvelplein.

Inschrijven voor de optocht kan via www.Ganzegat.nl onder het kopje 'optocht'. Als u zich voor de kinderoptocht opgeeft dan ziet u dat er 3 categorieën zijn. Dit is alleen een indicatie voor de optocht planning met hoeveel personen er deel genomen wordt. Als er bijvoorbeeld wordt deelgenomen als individueel of duo, deze inschrijven onder 'kleine' groep. Dit geldt alleen voor inschrijvingen kinderoptocht. De optochtcommissie wenst u alvast een leuke optocht toe.